Vad är en kraft Gauge?

February 15

En kraftmätare mäter den kraft som anbringas på ett föremål. Den kan användas i rutintestning och underhåll inom tillverkning och andra inställningar, eller för aktiviteter som att hitta felet punkten av ett material eller testa lastat utrustning. Vissa Kraftgivarna är analoga, medan andra arbetar med en digital skala. En fördel med digitala skalor är möjligheten att spela in data under testningen genom att koppla utrustningen till en basenhet.

Höga nivåer av kraft kan resultera i belastning på det underliggande materialet. Detta kan orsaka att förvränga eller misslyckas. I materialprovning, kan det vara viktigt att veta när stammen överbelastar integriteten av materialet, eftersom detta kan bestämma om det motsvarar normerna. På childrenâ € s leksaker, till exempel, kan tillverkaren sätta en gräns för att säkerställa att regelbunden spel inte kommer att riva av extremiteter och dinglande delar. Om dessa delar bröt under lågt tryck, kan de utgöra en fara för lekande barn.

Insidan av kraftgivaren innefattar en fjäder som expanderar och kontrakt. Såsom den expanderar, antingen matar den direkt till en uppringd med en nål som mäter kraften, eller omvandlar stammen till spänning och genererar en digital avläsning. Mycket hög kvalitet metallegeringar som kan hantera intensiva stam används i konstruktionen av force mätare, så att den kan mäta extremt höga värden. Tålig, resistent material används också för bostäder och andra komponenter för att säkerställa att enheten själv doesnâ € t paus under procedurer.

Utrustningen är avsedd för push and pull tester, där kraften sakta och stadigt tillämpas på komponenter. En kraft mätare kan inte användas i slagprovning och liknande aktiviteter, där kraften kan vara abrupt. Utrustningen är inte konstruerad för att mäta snabbt tillämpade krafter och kan misslyckas. Det är också viktigt att se till att utrustning och komponenter som testas är i linje och säkrade innan testning. Fel kan resultera i felaktiga avläsningar eller skada.

Periodisk kalibrering kan vara nödvändigt att hålla en kraft mätare i gott skick. Med tiden kan fjädrarna och andra komponenter stretch, och kan inte längre läsa med den noggrannhet som krävs. En tekniker kan testa utrustningen mot andra maskiner för att avgöra om den läser rätt. Om den inte gör det, kan fjädern måste ersättas, eller andra justeringar av maskinens insida kan vara nödvändig.