Hur väljer jag det bästa Rough Sågade Lumber?

February 14

Det viktiga att komma ihåg när du väljer grovt sågat virke är att den kommer att behöva en betydande mängd förberedelser innan det kan användas för byggprojekt. Detta innebär att du bör överväga dina snickeri färdigheter samt din tillgång till rätt verktyg innan de köper något grovt sågat virke. Tänk på vad projekt du vill slutföra innan du väljer trä, eftersom de typer av projekt kommer ofta bestämma vilken typ av trä är bäst. Två allmänna sorter av trä finns: lövträd och barrträd. Hard tenderar att vara mer hållbara och motståndskraftiga mot skador, men de tenderar också att vara dyrare.

Barrträd är mer mottagliga för skada och kommer varp mycket lättare än lövträd. Detta innebär som träet torkar, är det troligt att kurvan eller curl, så du kommer att behöva betala mycket större uppmärksamhet åt den här typen av grova sågade virke under härdningsprocessen. Rough sågade träbitar levereras grönt, vilket betyder att de inte har ugnstorkade eller torkas naturligt; du måste göra torkningen själv, vilket innebär att du kommer antingen behöva en ugn eller ett utrymme för att lagra virket under naturlig torkning. Det är bäst att välja lövträ grovt sågat virke för dessa ändamål.

Grov sågat virke säljs oftast i mycket större bitar än färdigt virke, eftersom bitarna måste kapas och hyvlade. Tänk på hur stor en bit av virke du behöver för ditt projekt, och köpa en bit av grovt sågat virke som är större än vad som behövs. Du kommer så småningom planet ner pjäsen och även klippa den för att få det rakt och platt, så att ha extra material är mer gynnsam för att få rätt form och storlek.

I allmänhet är grov sågat virke billigare än färdigt virke eftersom det inte har gått igenom något av bearbetningen som slutade virke har. Detta kan vara fördelaktigt, men om virket inte torkas och formas på rätt sätt, kan du hamna förlora pengar på projektet. Var noga med att ta reda på vilket betyg träet har givits innan du köper den; timmerupplag kommer ofta sortera genom skogen när den anländer på plats och ge varje del ett visst betyg enligt dess sammansättning och allmänna skick. Tänk vilka typer av projekt som du tänker slutföra när du väljer betyget av virke du ska köpa.

  • En av de mest populära styckningsdelar av virke för hem byggnad är två och fyra, som faktiskt mäter 1,5 inches med 3,5 inches.