Vad är PVC tvåglasfönster?

February 22

Plast, eller un-mjukgjord chrolide, tvåglasfönster är en typ av fönster med ramar gjorda av en typ av tålig plast. Tvåglasfönster avser fönster konstruerade av två rutor med ett utrymme som separerar dem. Detta utrymme är fyllt med luft eller en annan gas såsom argon. Många gånger är Plast tvåglasfönster används för att ersätta äldre enda windows.

Det finns många fördelar med att Plast tvåglasfönster. Det första är att det är oftast billigare än andra typer av fönster. Det kräver också generellt mindre underhåll än andra fönster. Detta beror Plast fönster allmänhet inte ruttnar, skal, eller flingor, vilket innebär att de oftast inte behöver ommålning. Generellt är allt som behövs för att rengöra dessa fönster är en torka med en trasa.

Plast tvåglasfönster är också mer hållbara än andra ramar. Till exempel, de i allmänhet inte förvränga eller böjas liksom andra material. Dessutom ramarna är svåra att bryta, att hålla inbrottstjuvar ur hemmen. Dessutom, eftersom den har två rutor snarare än en, de dubbla rutorna är svårare att bryta igenom än enda windows.

De två rutor i Plast tvåglasfönster hjälper också minska energikostnaderna för att de är bättre isolatorer än enstaka glasfönster. Luften mellan de två rutorna kommer att hålla värmen i hemmet. Detta resulterar i mindre energi som behövs för att hålla hemmet varmt. Dessutom kommer luften mellan rutorna bidra till att hålla buller utanför hemmet.

Men med fördelarna med Plast tvåglasfönster kommer vissa nackdelar. Dessa fönster är inte lätt att ta isär och så är inte lätt att reparera. Några har också uttryckt oro över hur tillverkningen av dessa fönster påverkar miljön. Plast är i grunden PVC utan mjukgörare behövs för att göra den lämplig för att göra saker som falska handväskor och skor av läder. Även om det finns några stabilisatorer och tillsats behövs för att göra den användbar, är uPVC styvare än PVC.

Tillverkning ramarna för Plast tvåglasfönster kan använda upp till åtta gånger så mycket energi som krävs för att tillverka en fönstervirke. Tillverkningsprocessen frigör också mer avfall i miljön. Dessutom fönstren är också inte biologiskt nedbrytbar. Fönstren kan också vara svåra att återvinna på grund av de olika kemikalier som är i plasten.

  • Ett utrymme skiljer de två rutor av tvåglasfönster.