Vad är härdat Hardboard?

April 16

Härdat masonit, en konstruerad träprodukt, är tillverkad av träfibrer som har tätt sammanpressade ihop till en fast skiva av byggmaterial. Det är ofta som Masonite eftersom den uppfanns av William H. Mason och ursprungligen tillverkades av Masonite Corporation. Härdat masonit liknar andra typer av fiberboard, men är oftast tätare och vattentålig. Denna produkt är allmänt används vid konstruktion av möbler och skåp. Det är oftast tillverkad i ark som har en slät yta på två sidor och kallas S2S paneler. Denna typ av hårdpapp är känd för att vara både styv och flexibel på samma gång.

Masonite eller härdat masonit tillverkas genom att ta träfibrer belagda med linolja och trycka dem i arkform vid höga temperaturer. Den linolja sättes till träfibrerna för att hjälpa binda samman dem under tillverkningsprocessen. Till skillnad från vanlig spånskiva, hårdpapp produkter kräver normalt inga ytterligare bindningsmaterial för att bibehålla sin form och styrka. Användningen av linolja i tillverkningsprocessen gör vanligtvis hårdpapp olämplig för målning. Härdat hårdpapp blad är oftast kraftigare och mer vattenavvisande än vanliga hårdpapp produkter.

Denna konstruerad träprodukt utvecklades först på 1920-talet, och har använts under många årtionden som en yttre sidospår material för byggnader och bostäder. Den unika tillverkningsprocessen för denna typ av hårdpapp producerar typiskt en stark, slät skiva av konstruktionsmaterial som är i stånd att böjas utan sprickbildning, delning, eller bryta. Även om det är ett mycket tätt material, kan denna typ av hårdpapp brukar skäras med hjälp av vanliga träbearbetningsverktyg. Tack vare sin flexibilitet, dock härdat masonit får aldrig användas i någon typ av strukturell ansökan. Det är oftast säljs i 4 fot (1,2192 meter) med lakan 8 fot (2,4384 meter) i en mängd olika tjocklekar.

Materialet finns även som en prefinished produkt med faner som trä korn, Formica, och olika typer av laminat inklusive vinyl och papper. Färdiga hårdpapp paneler används ofta i badrum och kök på grund av sin hållbarhet och vattentäta egenskaper. Oavslutade hårdpapp paneler används typiskt som skåp uppbackning och lådbottnar. Härdat masonit används också för skateboard och cykel stunt ramper på grund av dess höga grad av flexibilitet. Det är också tillverkas i en perforerad form för användning i vissa typer av kommersiella bricka tillämpningar.

  • Träfibrer är belagda med linolja till Masonite.