Vad betyder en kakelugn Installer gör?

March 23

En eldstad installatör är en person som installerar prefabrice eldstäder i bostäder. Själva strukturell komponent som inrymmer eldstaden är normalt inte byggs vid spisen installatören. När byggarna är klar med den grundläggande konstruktionen av den strukturella komponenten i systemet, är den öppna spisen installatören ansvarar för att den öppna spisen enheten i strukturen och fästa alla relaterade ledningar och gasledningar. När spisen är korrekt placerad i strukturen, installations tillämpar manteln och eventuella lister för att slutföra installationen. Ibland kommer installer bli ombedd att installera en eldstad i ett befintligt rum eller byggnad, och i detta fall, kan installationsprogrammet även att bygga hela den bärande konstruktionen.

Till skillnad från de eldstäder som krävdes för att värma och laga mat i en byggnad, är den moderna eldstaden vanligen en fabricerad enhet som fungerar med naturgas eller gasol (LP) gas. Tillverkad av metallkomponenter, är den öppna spisen som vanligen installeras i en träkonstruktion som är byggd för att likna en eldstad och skorsten inne i ett rum. Enheten sätts på plats av en eldstad installatör som specialiserat sig på installationen. Enheten är kopplad till det elektriska systemet av byggnaden så att elektrisk ventilationsfläktar, fläktar och tändsystem kan enkelt manövreras av husägare.

På vissa eldstad modeller, enheterna använder en icke-ventiler typ av gas log. Detta kräver ingen utanför ventilation som ska monteras och tas i handling vid spisen installatören. På andra typer av eldstäder, är den öppna spisen installatören som krävs för att sätta ihop en metall ventilationsrör eller skorsten som går från spisen, upp genom en simulerad skorsten struktur till taket på en byggnad eller hem. Installationsprogrammet kommer vanligtvis fästa alla gasledningar till spisen och testa enheten för gasläckor. Installer också kommer att testa ventilationseffektiviteten avgasrörets genom röken från en brinnande papper för att kontrollera att röken dras in och upp ventilationsröret.

Ibland kommer den öppna spisen installatören uppmanas att installera en faktisk vedeldad spis in i en byggnad. När denna typ av installation utförs, är installatören ansvarig för flera ytterligare säkerhetsåtgärder. Installatören måste använda brandsäkra fogtätning att täta alla luckor i den öppna spisen strukturen samt skorstensröret. Ett spjäll måste också installeras i skorstensröret för att tillåta användaren att justera eldens förbränningshastigheten.

  • Moderna eldstäder bränna naturgas eller flytande propangas till skillnad från de traditionella vedeldade ettor i det förflutna.
  • Innan du installerar en eldstad, är det viktigt att ta reda på om de lokala byggmyndigheterna kräver någon typ av tillstånd.