Hur kan jag göra det bästa av en allt-du-kan-äta buffé?

March 22

Oavsett om du deltar i ett bröllop, cruising öppet hav, eller bara gå ner till den lokala buffé, akta dessa enkla tips kan förbättra din allt-du-kan-äta upplevelse.

Regel # 1: Gör en Lap Innan du Commit

Detta är självklart, men det finns inget värre än att få till slutet av raden buffet, och att behöva balansera en fin bit filé Mignon på toppen av en hög med isbergssallad och industriell ranch dressing. Inte känna sig obekväma om cruising hela layouten innan du plockar upp en skylt.

Regel # 2: Fokus på dyra grejer

Det är en av de skön buffén, eller hur? Det är samma pris om du äter bara bröd eller bara kött. Har en annan biff. Prova några fiskar. Om du inte äter kött, sväva runt osten eller godis. Var inte blyg.

Regel # 3: Titta på Carbs

Detta är inte en annons för Atkinsdieten; det är helt enkelt en påminnelse om att ris, bröd, pasta eller potatis på tallriken är garanterad att ta upp värdefull fastigheter i magen; du är förmodligen bättre att ha mer hummer och tona ned kolhydrater.

Den ena möjliga undantag från denna regel är när bröd eller pasta används som ett medel för något annat, till exempel ost eller marinara. Även i dessa fall, om du inte äter med din mamma-in-law, rekommenderar vi fortfarande en sked.

Regel # 4: Portion kontroll

Du kan alltid gå tillbaka och få mer av något som du gillade, så börja med ett litet prov, och inte över åta sig någon maträtt. Detta gör att du kan prova ett bredare utbud av livsmedel, och minska slöseri med dem som du inte gillar så mycket som du förutspådde.

Regel # 5: Var Brave

Du kommer att äta mer än 1000 måltider i ett år, men de flesta av dem består av en varmrätt och ett par sidor. En buffé är en av de få möjligheter att prova alla möjliga nya saker.

Du vet aldrig vad som kommer att vara bra. Filial ut i din etablerade kulinariska repertoar och utforska vad som finns därute. Varsågod, prova sniglar.

Regel # 6: Ät långsamt eller snabbt

Det finns två mycket olika skolbildningar på den här, så varje allt-du-kan-eater måste avgöra vad som fungerar bäst för dem. Många är överens om att scarfing ner en måltid kommer att leda till överkonsumtion. Så, om du letar efter värde, bara börja skotta.

Den andra strategin är baserad på den rådande (om du är Jane Austen) fyra timmar, femton-rätters måltider. Ta din tid, och äter små bitar av allt. Med detta synsätt, dina första biter kommer väl rötas och ur vägen när du kommer tillbaka för din tredje platta.

Regel # 7: Livet är Osäkert

Innan ditt andra plattan, gå titta på dessert alternativ. Om du gör det innan din första, kanske du hoppa middag helt och hållet, vilket skulle vara ett flagrant brott mot reglerna # 2, 3, och 5. Efter din första plattan, du har en bättre uppfattning om hur det är för dig på middag och är därför i en bättre position att avgöra hur engagerad du är till dessert. Detta är också viktigt eftersom många av de bästa öknar inte kan vara tillgängliga när du har avslutat din fyra timmars äta maraton.

Regel # 8: Slösa inte

När du är på en all-you-can-eat-buffé, ta inte mer än du kan äta. De flesta platser donera matresterna, eller åtminstone låta de anställda dyka i efter timmar. Om du lämnar mat på tallriken, är avsett för soporna och ingen får njuta av det.

Regel # 9: Ibland är mindre mer

De flesta av de tidigare reglerna har inriktat mot att leverera stora mängder av kvalitetsobjekt. En aspekt av buffén erfarenheter som ofta förbises, är känslan du är kvar med efter måltiden. Beroende på hur matsmältningssystemet fungerar, kan detta utgöra en uppsvälld känsla för en timme, eller en groggy känsla för nästa 24.

Om bloatation är vad du letar efter, gå vidare med det. Men, kanske du vill överväga efterdyningarna som du hopar din tallrik.

  • Gör ett varv och se alla tillgängliga alternativ kan hjälpa någon att göra de bästa valen mat på en buffé.
  • Bufféer har oftast en massa sallad alternativ.
  • Om du inte gillar kött, försöka äta fisk på en buffé.
  • Biffar är bland de dyrare objekten i en allt-du-kan-äta buffé.
  • Matmissbruk på en buffé kan lämna någon känsla groggy under några timmar efter måltiden.
  • Vissa allt-du-kan-äta bufféer erbjuder hälsosamma val, inklusive färska frukter och ett brett utbud av sallad ingredienser.