Vad är en Spinal styrelse?

December 3

En spinal ombord är en platt, hela kroppen stöd som vanligtvis mäter omkring 73 av 16 inches (84 x 40 cm) och väger, lossas, ca 15 pounds (7 kg). Köra längs kanten av brädet är hål genom vilka banden är gängade och används för att immobilisera och säkra patienten. Detta hållande medicinsk utrustning används för att begränsa transporterna av en skadad patient som kan ha lidit en ryggmärgsskada. De flesta styrelser har extra remmar eller utmätnings stoppning för att ytterligare immobilisera huvudet och halsen. Spinal styrelser kallas också långa ryggbräda, spineboards eller backboards.

Spinal styrelser måste vara extremt robust, men lätt. Röntgen måste också kunna penetrera styrelsen så att en utvärdering av patientâ € s ryggmärgsskada kan göras utan att ta bort patienten från brädet. För att tillgodose avhandlingar specifikationer, är backboards vanligtvis av plast eller trä. Backboards kan också behöva vara stark för att underlätta vatten räddningar.

En lång ryggrad kortet används när en läkare känner en patient har lidit trauma på ryggen eller ryggraden. Tecken på att en back styrelse krävs kan bara ont i ryggen eller nacken, förlorad känsel i armar och ben, eller när en person är medvetslös och inte kan förmedla till läkare eller sjuksköterska att risken för skador på ryggraden. Den tid en patient spenderar på en spinal ombord bör minimeras. Dessa begränsningar tillbaka kommer emellanåt lägga till patientâ € s smärta och obehag, orsaka andningssvårigheter och liggsår.

De grundläggande stegen för att använda en spinal styrelse är att kontrollera patientâ € s vitala och bedöma användningen av sina lemmar. En halskrage anbringas därefter för att stabilisera halsen och huvudet. Brädan placeras sedan vid sidan av patienten. Med hjälp av ytterligare räddningspersonal, stationerad vid den skadade persona € s huvud, fötter och midja, är patienten rullas bort från styrelsen och ryggstöd skjuts under patienten.

Börjar med bålen av kroppen, är remmarna användas för att immobilisera och säkra patienten till spinalkortet. Benen är cinched till styrelsen efter bålen är immobiliserad. Använda skumvaddering, placeras på vardera sidan av huvudet, är toppen av kroppen fäst till kortet.

Efter en ryggrads bräda har använts, måste den för att steriliseras och förberedas för nästa nödsituation. Styrelsen måste rengöras med en antibakteriell lösning eller våtservetter. Remmar behöver torkas eller blötläggas i en antibakteriell lösning. Vissa styrelser är också ibland vaxat att hjälpa till vid positionering av patienten på tavlan.

  • Röntgenstrålar måste kunna penetrera en spinal bräda.
  • En spinal kortet används för att stabilisera ryggraden.
  • Padding nära huvudet och halsen hjälper till att immobilisera patienter på en spinal ombord.