Vad är en Boning Knife?

June 17

En urbening kniv är ett kök verktyg för att ta bort benen från styckningsdelar av kött, vanligtvis före tillagning. Den högspecialiserade verktyg är avgörande för någon kock som vill skapa benfria styckningsdelar av kött. Slaktare och köttprocessorer håller urbeningsprocessen knivar, liksom de flesta storkök. De flesta köksbutiker lagerför urbeningsprocessen knivar i ett sortiment av storlekar, eftersom olika styckningsdelar av kött kräver olika Boning knivar.

Bladet av en urbening kniv är tunn och kort, vilket gör att den lätt glida mellan kött och ben i en styckningsdel. Handtaget kan vara av varierande längd, och kan göras av trä, plast, ben, eller metall. Med hjälp av en urbening kniv säkerställer att den maximala mängden kött tas bort benet rent, minska avfallet i köket. Kniven är också hållas mycket vass, så att den kan skära rent genom fibrös vävnad.

Mindre, mer flexibla urbening knivar är lämpliga för små köttbitar såsom fläskkotletter. För större nedskärningar som stekar, är en stor urbening kniv med mindre give rekommenderas, för att minska sannolikheten för skador. En urbening kniv används nästan alltid på baksidan av huset, och visas inte vid bordet, eftersom det är en del av förberedelserna kött, inte tjänstgör.

Ett besläktat begrepp är filékniv, vilken används för att filé nedskärningar av fisk. En filé kniv har en längre blad, så att det kan i teorin användas för att försiktigt lyfta och separera alla benen i fisken på en gång. Eftersom huden på fisk är relativt tunn, kan en filé kniv också användas för att snabbt huden en nedskärning av fisk.

Som med de flesta köksknivar, bör en urbening kniv tvättas för hand i varmt vatten och mild tvål som regel, eftersom att köra en urbening kniv genom diskmaskinen kan göra att den tråkig. Torkning av kniv på en mjuk trasa direkt efter tvätt är en bra idé, eftersom det kommer att förhindra fläckar och märken på bladet. Det är också viktigt att skärpa en urbening kniv regelbundet, eftersom kniven kommer att förlora effektivitet som det dämpar. Träskaft bör regelbundet oljas för att hålla träet i gott skick.

När du väljer köksknivar, försöker köpa dem individuellt, snarare än att köpa ett set. Många kniv apparater kommer med onödiga blad som du aldrig kommer att använda, vilket gör kniven satt i slutändan ganska slösaktig. Sök upp knivar med en solid konstruktion, och försöker undvika billiga metaller. Kol och rostfritt stål är båda bra val för urbening knivblad. Håll alltid knivar oåtkomligt för barn och nyfikna husdjur, eller köp klingskydd.