Hur gör jag övervinna en rädsla för det okända?

June 13

Om dina bekymmer hotar att övervinna dig och hålla dig från att prova nya saker, det finns flera tekniker som kan hjälpa. Du måste definiera din rädsla, utbilda dig, meditera, eller ens vidta åtgärder för att konfrontera den direkt.

En rädsla för det okända kan bero från många olika källor. Du kan vara orolig för ett nytt jobb, åldrande, eller hur du ska tas emot vid nästa fest. Osäkerhet är en del av normalt liv, men för vissa människor, kan en rädsla för det okända vara förödande.

Det första steget i att övervinna din rädsla för det okända är att förstå vad det är. Alla upplever rädsla vid ett eller annat tillfälle, och även de mest självsäkra människor är rädda för någonting. Rädsla är en naturlig reaktion, en del av ditt sinne som syftar till att hålla dig säker. Till att börja med, fråga dig själv vad du är rädd för, oavsett om det är en viss typ av situation, att förlora något eller någon, eller helt enkelt lever i allmänhet osäkra tider.

Om din rädsla för det okända är baserad på något utanför din kontroll, utbilda dig själv kan vara ett bra sätt att minska rädslan ner till storlek. Folk har varit irrationellt rädd för allt från vacciner gör dem sjuka till Large Hadron Collider orsakar ett svart hål som kommer att förstöra jorden. Dessa farhågor kan se dramatiska och vara svåra att förstå. Lär dig mer om de faktiska möjligheterna att ha något katastrofalt hända dig kan lindra rädslan och ge dig en bättre uppfattning om dina verkliga risker.

Meditation och visualisering kan hjälpa dig att fokusera på ett produktivt sätt på din rädsla. Att hitta en lugn stund i ditt rum-eller om du har massor av små barn, även badrummet-kan hjälpa dig att möta din rädsla för det okända mentalt. En rekommenderad övning föreställa sig hur man skulle handskas med din rädsla steg för steg. Imagining sätt att besegra den en gång om dagen kan hjälpa dig att känna dig lugnare innan du möter den i verkliga livet.

Om vad du är rädd för är inte något som faktiskt kommer att skada dig, kan du ta baby steg för att inse det i verkliga livet. En rädsla för sociala sammankomster kan lindras genom att ha en vän att gå med dig. En rädsla för höjder kan successivt övervinnas genom att ta trapporna i höga byggnader. Gå en kurs i att göra något som kommer att hjälpa dig direkt vinna din rädsla, som att simma lektioner för dem rädda för vatten och förtroendeskapande aktiviteter för dem rädda för att tala inför publik, kan hjälpa också.

  • Fysisk aktivitet kan sporra produktion och frisättning av endorfiner som hjälper lindra ångest.
  • Alla upplever rädsla vid ett eller annat tillfälle.
  • En rädsla för det okända kan bero från många olika källor.
  • I vissa fall, kan kognitiv beteendeterapi (KBT) lindra patientens rädsla för det okända.
  • Meditation och visualisering kan hjälpa dig att fokusera på din rädsla på ett produktivt sätt.
  • Utsätta sig för vissa farhågor kan hjälpa gradvis övervinna dem.