Vad är en Pepper Grinder?

March 5

En kryddkvarn eller pepparkvarn, finns ett kök verktyg för att slipa färsk paprika som det behövs från hela pepparkorn. Pepper slipmaskiner finns i en mängd olika former och storlekar, och kan göras av trä, metall, glas, plast, eller keramik beroende på estetiska. Många hushåll håller pepparkvarnar för överlägsen smak av färsk peppar, som gör fina restauranger. Hem butiker säljer ett urval av pepparkvarnar alltifrån grundläggande praktiska modeller för att utarbeta prydnads sådana som pryder samtidigt som betjänar en funktion.

Pepper kommer från en vinstock som går under latinska namn Piper nigrum och är hemma i södra Indien. Efter planterar blommor, producerar små frukter som kan torkas och användas för matlagningsändamål. Dessa frukter är kända som pepparkorn, och de har länge varit uppskattad till årstid och krydda livsmedel. Odlas i Indien i århundraden, peppar anläggningen var populär bland besökarna också, när de insåg smak potential som peppar hållas. Ursprungligen kockar använde en mortel för att mala peppar, men runt det fjortonde århundradet, peppar kvarn först dök upp, vilket gör jobbet mycket enklare.

En pepparkvarn är urholkad så att pepparkorn kan lagras i den. Vid botten av kvarnen, finns flera vassa blad placerade, och fäst vid en stång som vanligen är kopplad till toppen av kvarnen. När den övre vrids, visar det stången, vilket bringar bladen att röra sig. Den peppar dras in bladen och små bitar av pepparkornen är rakade av och ur botten av pepparkvarnen. När tillräckligt peppar har slipats, slutar kocken vrida toppen, sparar resten av hela pepparkorn för en annan måltid.

Alla kryddor smakar bättre när de är nymalen, eftersom att låta dem förbli helt tills det behövs hindrar dem från att oxidera och förlorar smak och arom. Av denna anledning många kockar hålla en krydda kvarn i köket för att arbeta med kardemumma, kanel, gurkmeja och andra aromatiska och smakrika kryddor. Eftersom peppar används så ofta, är att bibehålla en separat pepparkvarn en utmärkt idé, och det gör även kocken att ställa ut det på bordet för gästerna att lägga peppar till deras mat, om de anser det nödvändigt. Genom slipning bara så mycket som kocken behöver, försäkrar en pepparkvarn fräsch, kryddig smak, och innebär att mindre av kryddan måste användas totalt.

När de söker en pepparkvarn, leta efter en kraftig man med skarpa, väl gjorda blad. Se till att alla delar av peppar kvarn passar ihop bra, eftersom små avvikelser kommer att resultera i en förlust av effektivitet. Försök att få en pepparkvarn som är så lufttät som möjligt för att säkerställa friskhet, och du kanske vill överväga att få en kombination salt och peppar kvarn som låter dig skaka salt, för enkelhetens skull.

  • Pepparkorn kommer från Piper nigrum anläggningen, en blommande vinstockar hemma i södra Indien.
  • Vissa kockar hålla krydda slipmaskiner till hands för att göra nymalda kryddor, som gurkmeja, som är mer smakrik när färska.
  • En pepparkvarn används för att jorda färsk paprika från pepparkorn.