Vad är en snickare ritar?

June 4

En snickare penna är ett skrivverktyg som normalt skiljer sig från en vanlig penna i fyra huvudsakliga sätt: Det är större, det är något platt, den har svårare bly, och det har inte ett suddgummi. Vissa varianter av en snickare penna kan vara en normal storlek, vara runda, ha mjukare bly eller har ett suddgummi fäst ena änden, men en typisk snickarpenna skiljer sig från en vanlig penna i alla fyra sätt. De flesta av dessa skillnader ger snickarpennor tydliga fördelar för användning i snickeri.

Stor Storlek

Blyertspennor är oftast större än vanliga pennor. Detta kan göra dem lättare att greppa och svårare att bryta under användning eller mellan användningarna, såsom när de är i en verktygslåda eller utspridda bitar av hårdvara. Den större storleken gör också att de kan användas lättare genom en snickare som bär arbetshandskar, om så är nödvändigt.

Platt form

Formen på en snickare penna är oftast en platt oval, oktagon eller rektangel. En platt form förhindrar pennan rullar när användaren ställer ner det, vilket kan innebär att användaren inte behöver hämta en penna som har rullat bort medan han eller hon arbetar. Ledningen inom snickarpennor är också en platt oval eller rektangel. Detta tillåter användaren att rita antingen tjocka eller tunna linjer, vid behov, genom att helt enkelt vrida på pennan.

Hård Bly

Blyertspennor har vanligtvis hårdare bly än andra pennor gör. De flesta normala pennor har nr 2-styrka bly. En snickare penna har vanligtvis nr 3 bly, vilket innebär att ledningen inte går sönder lika lätt.

Ingen suddgummi

Den slutliga skillnaden mellan blyertspennor och vanliga pennor är att en snickare penna vanligtvis inte har ett suddgummi på ena änden. Den exakta orsaken till detta är inte känd, men det kan vara att helt enkelt tradition. Den första blyertspennor gjordes århundraden sedan, före tillverkningstekniker tillåts för suddgummin kan enkelt fästas på ändarna av pennor. Den platta formen av blyertspennor kan också göra att tillverka dem med suddgummin svårare än att göra det med rundade pennor.

Vissa användare kanske tror att de inte har en inbyggd sudd är det en nackdel, men det faktiskt kan vara en fördel. Ett problem med inbyggda sudd är att de ofta bära bort innan blyerts är borta, vilket skapar behov av en separat suddgummi eller en som kan fästas till en ände av pennan. En snickare penna storlek innebär att dess ledning bör pågå en lång tid, nästan garantera att en inbyggd suddgummi skulle bära iväg innan ledningen är borta. Om suddgummi bar iväg mitt i ett projekt, kanske användaren inte har en separat suddgummi. Att inte ha en inbyggd suddgummi i första hand ser till att en samvetsgrann användaren kommer att se till att ha en separat suddgummi istället för att åka fast utan en.

Skärpning

En nackdel med en snickare penna är att dess platta form gör det omöjligt att slipas i en pennvässare som är avsedd för rundade pennor. Det finns Brynen speciellt konstruerade för blyertspennor, dock. Vissa användare föredrar helt enkelt att vässa dessa pennor med en kniv eller något annat verktyg som har en skarp kant.

  • Blyertspennor vanligtvis inte har suddgummin på ändarna.
  • Blyertspennor är större och mer hållbar än den genomsnittliga penna.