Vad är Carpet Lim?

October 30

Mattan lim är en adhesiv produkt som är utformad för att användas i mattinstallationer. Många företag tillverkar dessa lim, inklusive några mattillverkare som producerar specialitet lim för att gå med sina produkter. Hem leverans och järnaffärer har vanligtvis detta lim produkt eller kan beställa den för sina kunder, och folk kan också beställa den i bulk direkt från tillverkarna.

Även mattor inte nödvändigtvis behöver vara limmad när det är installerat, kan mattlim avsevärt förbättra kvaliteten på en matta installation. Lim kommer att förhindra slirning, hålla mattan på plats över tiden, och det kan hjälpa mattan håller längre. Det kan också vara mycket användbart för installationer som trappor, där mattan stift ensamma inte skulle kunna stå emot års rutinanvändning. Lim används också för matt installationer i inställningarna som bilar, där mattan måste följa böjda konturer snarare än att bara ligga platt.

I matt reparationer, kan mattlim vara till stor nytta. När reparationer involverar byta ut skadade fläckar av mattor för nya, kan detta lim göra reparationen sömlös och ren, och se till att ersättnings plats smälter in bättre med den befintliga mattan. Människor kan också använda mattan lim för snabb matta reparationer, såsom att hålla ner en bit matta som har blivit löst.

Förutom att användas inomhus på alla typer av mattinstallationer, kan mattlim också användas med utomhus mattor och specialprodukter som marina mattor. För utomhus eller inomhus-installationer utomhus, är det viktigt att köpa rätt lim för att säkerställa att limmet kommer att hålla upp på lång sikt, särskilt i våta miljöer. Lim utformade för utomhus är mycket hårdare och mindre lösliga, och de kan hålla sig till en mängd olika undergolv inklusive betong och trä.

Som människor som har tagit upp mattor har noterat, kan detta lim vara mycket svårt att ta bort. En av de mest effektiva sätten att ta bort mattan lim är att använda en värmepistol för att mjuka upp den så att den kan skrapas upp. Andra människor går motsatt väg, frysa limmet med torris för att göra det skört, så att den kan flisas bort. Det kan också härdas och slipas bort, och lösningsmedlen utformade för lim kan användas för att ta upp eventuella kvardröjande spår av lim. Dessa processer alla kan vara väldigt rörigt och lukt, och det är viktigt att göra dem med ordentlig ventilation och ansiktsskydd.

  • Mattlim verk under mattan för att hålla den på plats.
  • Mattlim kan användas på alla typer av mattinstallationer.
  • Varje lim kvar efter avlägsna mattor kan normalt slipas bort.