Hur man ska lösa medicinska fakturering Tvister med icke-Kontrakte Betalare

October 31

Som en medicinsk fakturering professionell, kan du ibland själv hantera en tvist rörande en icke-kontrakte betalare. Icke-kontrakte betalare är dem med vilka tjänsteleverantören inte har ett kontrakt. Betalning för dessa påståenden är det som kallas out-of-nätverk, och du måste noga undersöka dem innan någon patient möter eftersom vissa planer inte tillåter out-of-nät tjänster.

Planer som inte tillåter betalning för out-of-nätoperatörer får behandla påståendet att göra hela faktureras beloppet patientens ansvar, eller de kan betala fordran utan att tillämpa en rabatt.

Ofta, om en leverantör inte deltar i ett visst nätverk, förhandlar betalaren genom en tredje part prisagent och försöker få en rabatt från leverantören. Andra gånger, om en leverantör i kontakt en out-of-nät betalare före en patient möter, ber betalaren för en engångsavtal för betalning.

I de fall där betalaren förnekar utbetalning och de bestämmelser planen föreskriver att patienten är ansvarig för alla avgifter, de flesta leverantörer försöker arbeta med försäkringsbolaget för att få den utbetalda. Därför innan du skickar patienten en proposition, försöker prata med patientens försäkringsbolag att ta reda på om problemet kan lösas.

Du vill också låta patienten veta att hennes försäkringsbolag har förnekat betalning och se om antingen hon eller hennes arbetsgivare kan bidra till att lösa problemet.

När du handskas med icke-kontrakte betalare, måste du lita på korrekta påståenden bearbetning riktlinjer (publiceras av Centers for Medicare & Medicaid Services [CMS]) och pre-mötet verifiering. Kommersiella betalare kan alltid gråta "NCCI redigerar" vid behandling av en out-of-nätverkskrav. Efter det är de bundna av bestämmelserna i patientens täckning plan.

Patienterna är ansvariga för att se till att någon medicinsk leverantör de söker behandling från accepterar deras försäkring. Dock har en moralisk skyldighet, när det är möjligt, för att verifiera patienternas täckning innan behandla dem leverantören.