Vad är förhållandet mellan en mutter allergi och jordnötter?

October 30

Det finns en stor korrelation mellan en jordnötsallergi och en mutter allergi. Även om de flesta människor diskuterar födoämnesallergier tenderar att kombinera jordnötter och nötter i en, på en grundläggande biologisk nivå, de två är helt olika. Jordnötter är faktiskt baljväxter och de växer i marken. Trädnötter, som verkligen är nötter, växer i träd och inkluderar cashewnötter, mandel, pekannötter, valnötter, pistagenötter, pinjenötter, hasselnötter, paranötter, macadamianötter och hickory nötter.

Trots de botaniska skillnaderna mellan en jordnöt och ett träd mutter, finns det några anmärkningsvärda likheter för dem som lider av nötallergi. Först kan både jordnötter och trädnötter orsaka extrema allergiska reaktioner. För det andra, kan en person med en nötallergiker har en allvarlig reaktion med bara den minsta exponering för den felande muttern - precis som jordnötter. Tredje, typiskt, där man finner jordnötter, det kommer även att finnas nötter - vanliga platser för dolda nötter är i bakverk, godis, glass och etnisk mat. Fjärde, både jordnötsolja och extrakt och träd mutter oljor och extrakt har proteiner som orsakar allergier.

Vanligtvis trettio till fyrtio procent av människor med en jordnötsallergi har också ett träd mutter allergi. Grundforskning rymmer att både jordnötter och trädnötter är potenta allergener; följaktligen, de förblir den högsta bland de livsmedel som orsakar dödliga reaktioner. Annan forskning rymmer att där vissa strukturella likheter mellan proteinet enligt jordnöt och den för träd mutter. I allmänhet bör en person som har en jordnötsallergi också undvika nötter av rädsla för att utveckla ett träd mutter allergi - och vice versa.

Vanligtvis en reaktion mot jordnötter har en större chans att förvandlas till anafylaxi än en reaktion på nötter. Anafylaxi kan visas inom några sekunder av att konsumera en jordnöt eller sällsynta fall, ett träd mutter. Symptomen kan vara upp till några timmar. Det påverkar huden, tarmarna, blodkärl, hjärta och andningsvägarna hos en person som har en jordnöt eller en nötallergiker. Klåda, nässelfeber, kräkningar, kramper, andningssvårigheter på grund av svullna passager, och svimning kan förekomma. I värsta fall kan det leda till en djup, dödligt chock.

Dessutom har båda jordnötter - i högre grad - och nötter - i mindre utsträckning - kan orsaka utövas utlöst anafylaxi. I dessa fall, en person som inte ens vet att han har en födoämnesallergi äter maten, och sedan övningar. Samma symptom ses i vanlig mat-inducerad anafylaxi ses; men det kan vara timmar efter att ha ätit en jordnöt eller träd mutter. Följaktligen finns en allergi; men, kan personen ha svårt att bestämma att han har en jordnöt eller nötallergiker grund av varaktig mellan konsumtion av livsmedlet och symtom på angreppet.

  • En allergisk reaktion mot jordnötter kan orsaka anafylaxi, med symtom som kramper.
  • En allergi mot jordnötter kan vara livshotande, så undvik jordnötter i alla former när matlagning för eller i närheten av människor med känslighet.
  • Hives kan framstå som en allergisk reaktion mot jordnötter.
  • Allergier mot trädnötter, som valnötter, är en av de vanligaste typerna av allergier.