Vad är Elderflower Champagne?

October 30

Elderflower champagne är ett mousserande dryck som liknar saft som är något alkoholist och görs genom att kombinera de vita blomhuvuden som finns på äldre träd eller Fläder, med citroner och socker samt äppelcidervinäger och vatten. Det finns några variationer i recept, varav vissa innebär använder torrjäst, men trots dessa olika ingredienser, är champagnen alltid lätt att göra, även hemma. När göras och flaska, tar det mousserande vinet i allmänhet cirka två veckor att mogna och jäsa, och fortsätter att bli mer alkohol ju längre den hålls i lager. Det kan oftast vara upp till ett par månader vid förvaring i torr, sval plats som är bäst serveras kyld, direkt från kylskåpet.

Beroende på hur mycket du vill producera, vilket gör en anständig mängd fläder champagne kräver användning av stora mängder av ingredienser, så itâ € s bäst att använda en hink eller stor kruka där allt kan lätt kombineras. För att göra cirka 2,6 liter (10 liter) fläder champagne, fyra stora elderflower huvuden måste nyplockade från en äldre träd och sedan rengöras för några buggar eller insekter. När rengjorda, kan blomhuvuden sedan kombineras med två citroner, £ 2,2. (1 kg) socker och 4 msk (60 ml) av vitvinsvinäger, i cirka 2,6 liter (10 liter) kallt vatten. Skopan behöver då vara täckt med ett lock eller tyg, och lämnades att vila i cirka 24 till 36 timmar, varefter det kommer att vara redo för lagring i steriliserade flaskor i ungefär två veckor. Det finns variationer i recept som ibland använder jäst; Men blommorna från den äldre träd har naturligt förekommande jäst, vilket gör ingrediensen oväsentligt för jäsning att inträffa.

Den äldre träd finns i olika delar av världen, inklusive Nordafrika, Asien och Europa, samt, under många århundraden, har sina blommor och bär använts för både konsumtion och medicinska ändamål. Bortsett från att göra fläder champagne, är fläderblommor populärt används för att göra saft och te, och, eftersom de är en rik källa till antioxidanter och C-vitamin, är till stor del förbrukas under vintermånaderna för att stärka immunförsvaret och förebygga förkylningar och influensa. Elderflower används också för avgiftning och rening av kroppen, och, sedan tiden för egyptierna, har varit ett bra botemedel mot hud fläckar och förbättra hy, vilket gör det en populär ingrediens i många hudvårdsprodukter.

  • En flaska fläder champagne.
  • En champagnebar.