Vad förvärras DUI?

August 15

En körning under påverkan (DUI) avgift: en person anklagas för att köra under påverkan av alkohol, droger eller annan typ av ämne som stör hans förmåga att driva ett fordon på ett säkert sätt. Detta är ett brott på de flesta håll, och kan bära sådana sanktioner som svävande licensiering, böter och även fängelse. Ibland kan en person åtalas för ett grovt DUI i stället för bara en DUI. Detta är en mer allvarlig DUI kostnad som får reserveras för situationer som förvärrar brottet. Till exempel, om en person orsakar en olycka när han kör under påverkan av alkohol eller droger, kan han möta en förvärrad DUI kostnad.

Även de villkor som måste uppfyllas för en förvärrad DUI avgift kan variera från plats till plats, det finns vissa situationer som ofta leder till denna typ av kostnad. Till exempel, om en person har dömts för en DUI minst två gånger under en given tidsperiod, kan han möta förhöjda DUI avgifter. Likaså om han kör under påverkan och har en tillfälligt eller återkallas licens, han kan laddas med en förvärrad DUI också. Dessutom, om en individ är att köra under påverkan och inte har bilförsäkring, kan han möta denna avgift.

Om en person är att köra under påverkan och skadar en annan person, kan han vara mer benägna att möta grovt laddning. Till exempel, om han dödar eller skadar en annan person med sin bil under påverkan, är han sannolikt att möta skärpta avgifter. Likaså om en person har tidigare dömts för vårdslös mord, kan han möta försvårande avgifter också.

På många platser, kommer en individ möter olika straff för grovt DUIs än han skulle för den typiska DUI laddning. I själva verket, en person som är anklagad för ett grovt DUI laddning ansikten ofta felonyavgifter. Många DUI avgifter som inte innehåller försvårande omständigheter, å andra sidan, anses förseelser. När detta brott anses ett brott, kan det inte bara leda till strängare straff, men kan också lämna dömda individen med en permanent svart märke på hans drivande post.

Medan en förvärrad DUI resulterar ofta i felonyavgifter, är detta inte alltid fallet. I vissa fall, kan det betraktas som ett förseelse stället. Varje jurisdiktion har typiskt unika lagar för att avgöra huruvida en förvärrad DUI är en förseelse eller ett brott. På samma sätt kan varje jurisdiktioner har olika lagar som indikerar vad påföljderna bör vara för grova DUIs.

  • Straffen för grovt DUI är oftast hårdare än för de flesta DUIs.
  • En förare som orsakar en olycka under påverkan av alkohol kan laddas med en förvärrad DUI.