I Finance, Vad är en vit ljusstake?

October 22

I den finansiella världen, är en vit ljusstake helt symbolisk. Det är en del av en visuell representation av aktie eller säkerhetspriser som heter ljusstake diagram. Ljusstake diagram ger specifik information om handel toppar och dalar under marknadsdagar eller andra tidsperioder.

Ljusstake kartläggning sägs ha uppfunnits i Japan på artonhundratalet. Det blev så småningom en gemensam finansiell verktyg för spårning i Amerika och runt om i världen. Den ljusstake diagram har fortfarande olika former och former som heter på japanska. Många av hjälpmönster i en ljusstake diagrammet avslöjar en hel del om hur en aktie eller säkerhet handlas över tiden.

I en ljusstake diagram visar en "ljusstake" skillnaden mellan öppnings- och stängningspriser ett värdepapper under en börsdag eller annan tidsperiod. Om öppningspriset var lägre än stängningskursen kommer ljusstaken vara vit. Det innebär att priset gick upp, och inte ner, under handelsperioden. Om, å andra sidan, öppnandet priset var mer än stängningskursen, och priset föll under handelsperioden kommer ljusstaken vara svart. För dem som investerat i ett lager hoppas på tillväxt, är det önskvärt med en serie av vita ljusstake mönster.

De ljusstakar som representerar handelsperioder i ljusstaken kartläggning läggs i ett horisontellt mönster som bildar en kombination av ett stapeldiagram och en plottad linje. Ljusstaken diagrammet har också andra användbara funktioner som en "veke" som visar om det fanns några priser högre eller lägre än skillnaden i öppning och stängningspris. Om så är fallet, kommer att avvikande pris representeras av en tunn linje som kommer ut ur toppen eller botten av svart eller vit ljusstake.

En ljusstake diagrammet hjälper till med vad finansiella experter som kallas "teknisk analys", som innebär att titta på de senaste priserna på ett värdepapper samt annan information för att avgöra hur ljudet av en investering är det. Den visuella stöd som erbjuds av ljusstake Guiden hjälper i beslutsfattandet om aktier och andra investeringar. Visningen av dagliga ljusstakar kan visa hur intresset för ett lager bygger eller avtagande. När det gäller marknaden för en viss lager, proffsen hänvisar till vita ljusstake mönster och bygga intresse "hausse" och avtagande intresse som "baisse." Sammantaget kan ljusstake diagram vara en viktig del av att få en snabb överblick över vad ett lager eller kapital har gjort tidigare.