Hur man undviker Blockera en kostym i Bridge

June 22

Om du inte spelar den höga äran (er) från kortsidan av din bro handen först, du riskerar att blockera en kostym. Du blockerar en kostym när du har vunnit kort strandsatta i ena handen och inget sätt att komma in den handen för att kunna spela de vinnande kort. Det är för tråkigt för ord.

Den här bilden visar en kostym som är blockerad från början. Den har en bro tragedi: se dummy komma ner med en stark färg, bara att inse att det är blockerat och du kan inte använda det. Du har fem spad tricks, men kanske kan ta bara två. När du spelar AK, du är frisk av spader, och dummy kvar hos QJ10.

Hur man undviker Blockera en kostym i Bridge

Om du inte har en post (ett vinnande kort) i en annan färg för att komma över till dummy, kommer dockans tre vinnande spader dör på rankan.

Ju mer gripande tragedi är när du blockerar en kostym genom att inte spela högt kort (s) från kortsidan först. Då man hamnar i fel hand: I stället för den långa sidan där de vinnande trick är, hamnar man på kort hand med några fler kort i färg. Din partners vinnande trick kan dö på rankan om du inte kan skriva in din partners hand i en annan färg för att ta dem.

Här är en berättelse om att blockera din egen kostym: I vad som var en high-stakes spel, North var pro leka med en av de svagare spelarna vid en tjusig London bridgeklubb. Pro inte siktar på att vinna när man spelar med den här unge mannen - som var omöjligt - men att hålla sina förluster till så lite som möjligt. Pro försökte ordna budgivningen aldrig låta sin partner spelar en hand om han kunde hjälpa det.

Sedan kom den olycksaliga handen för att avsluta alla händer, som visas i den här bilden. Att gå mot bättre vetande, pro tillät hans partner att spela handen. Det slutliga avtalet var för nio tricks.

Hur man undviker Blockera en kostym i Bridge

Öppningen bly var K. Pro lägga ner dummy och tog en titt på hans partner hand. Hans partner var faktiskt kommer att ta tio trick: sju klubbar (genom att spela A från kortsidan, och sedan en låg klubb till dockans 10, följt av ytterligare fem vinnande klubbar) plus tre andra ess. Pro skulle vinna en bunt. Oerhört! Han återvände till sin plats för att njuta av handen och även att bilden på hur många pounds han var på väg att vinna.

Den unge herrn tog det första tricket med A och omedelbart ledde 2. Istället för att spela högt kort från kortsidan (den A), spelade han den låga kortet från kortsidan. Genom detta ett slag, hade den unge mannen blocke klubben kostym.

Här är vad som hände: Efter att ha spelat den 2 och vinna trick i dummy med 10, ledde den unge mannen en låg klubb från dummy tillbaka till A i handen. Tyvärr, det dummy höll nu fem - räkna dem, fem - vinnande klubbar. Stackars South hade inga fler klubbar i sin hand och inget sätt att komma till dummy i en annan färg (rendering alla återstående klubbarna i North hand värdelös). Den oerfarna unge mannen hade blockerat klubben kostym och komprimeras sju klubb tricks i endast två klubb tricks.