Vad är en magnetisk antenn?

June 23

En magnetisk antenn är en typ av antenn som i allmänhet utnyttjar korta metallstänger för att ta emot och sända signaler. De metallstänger som vanligen används är koppar- eller aluminiumstänger. Det kan vara en ultrahög frekvens (UHF) antenn, en radioantenn, ett trådlöst lokalt nätverk (WLAN) antenn, eller en TV-antenn. Så länge som den använder magnetiska fält på en metallstav för att ta emot eller sända signaler är det hänvisas till som en magnetisk antenn. För att generera ett magnetfält, är en elektrisk ström behövs ofta, alltså, mest magnetiska antenner behöver el för att effektivt ta emot eller sända signaler.

Magnetiska antenner är vanligtvis små och kompakta, vilket gör dem idealiska för mobil användning. Amatörradio, kommersiell radio, och militära radiooperatörer använder magnetiska antenner av denna anledning. Dessa var även vanligt förekommande i Vietnamkriget på grund av deras transportvänlighet. När det kommer till portabilitet och kort räckvidd överföring av signaler, den magnetiska antennen gör ofta ett bra jobb.

En av de mest vanligen använda typerna av magnetiska antenner är den magnetiska ramantennen, även kallad lilla sändande slingan. En fördel med att använda magnetiska ramantenner är deras förmåga att avvisa buller som kommer från andra signalöverföringsanordningar. Detta beror vanligtvis på att deras förmåga att arbeta i ett smalt frekvensområde. Många användare föredrar denna typ av antenn, eftersom det är mycket lätt att transportera.

Jämfört med dipolantenner kan magnetiska antenner inte prestera bättre. Vid jämförelse med mobilantenner och andra typer av bärbara antenner, men de är oftast bättre artister. Faktorer i utförandet av en magnetisk antenn inkluderar avstånd från marken och byggandet. De flesta magnetantenner kan göras från grunden, vilket ger användarna fördelen av att spara pengar. Magnetiska antenner köpt från tillverkare kan också ändras för att uppnå vissa specifikationer av användare med särskilda behov och krav.

En magnetisk antenn, speciellt om det är av en magnetisk loop-antenn, kan vara lite dyrt. Det är därför kreativa individer med rätt teknisk kompetens ofta väljer att skapa sina egna magnetiska antenner använder vardagliga föremål som de kan hitta i sina hem. De kan också köpa deras material bildar regelbundna järnaffärer. Det finns flera väldokumenterade magnetiska antennprojekt på nätet som ger lätt att följa stegen i att skapa en hemmagjord magnetantenn. Folk bygger generellt magnetiska antenner för att få tillgång till en unik frekvens på det mest effektiva och kostnadseffektiva sättet möjligt.