Undvika "Blog Firing"

December 9

Tro det eller ej, har oklokt blogga urspårade liv. Vid något tillfälle, förekomsten av bloggandet slog en tipping point och började ett utslag av jobbskjutningar på grund av personal bloggar. Det är inte att blogga i sig är olagligt, men bloggandet är juridiskt betraktas som ett offentligt uttalande. Därför säger fel saker i en blogg bär samma konsekvenser som att säga fel saker offentligt eller sända fel saker på en radiovåg.

Många företag har implicita eller explicita avtal med sina anställda som reglerar hur de anställda kan tala offentligt om arbetsplatsen. Företagshemligheter, till exempel, kan i allmänhet inte spridas i något medium. Ärekränkande eller bara kränkande kommentarer om chefen eller medarbetare kan hårt straffad. I själva verket kan bara skriva en blogg vara emot företagets policy, särskilt om bloggen handlar om ditt jobb eller ditt yrkesområde.

Lektionerna i allt detta är flera, och tillvägagångssättet för bloggare med dag jobb är klart:

  • Om du planerar att blogga om något avlägset ansluten till ditt kontor eller ditt yrke, ta reda på vad företagets policy har att säga om det.
  • Oavsett vad din blogg handlar om, fråga på jobbet om de anställda får ha bloggar. Få yrken faktiskt förbjuder blogga, men fråga ändå.
  • Inte blogga i hemlighet. Berätta för din chef. Även en personlig-dagbok blogg, vilket kan tyckas vara något av din chef verksamhet, är skyldig att beröra arbetet. Och det är din chef verksamhet.
  • Oavsett hur noga du har förberett din handledare och medarbetare för din blogg, inte roa dig genom att ratting dem på något sätt. Inte uttrycka dina frustrationer och ogillar i bloggen. Varje antal juridiska vinklar kan leda till en enskild person eller företaget stänger ner dig eller kasta ut dig.

Detta problem kommer sannolikt att bli värre så bloggandet blir mer mainstream, medan dess förgreningar förblir dunkla. Kom ihåg att oavsett hur mysigt du känner med dina vanliga läsare, är en blogg en publikation med världsomspännande distribution. Säg ingenting i ett blogginlägg som du inte skulle säga i en TV-intervju att du visste skulle ses av alla som du arbetar med.