Lägg till och Se Kontakter på iPad

December 6

Att lägga till kontakter inifrån programmet Kontakter på din iPad, tryck på + knappen längst ned på skärmen och skriv så mycket eller så lite profilinformation som du har för personen. Tryck på Lägg foto för att lägga till en bild från dina fotoalbum (eller för att ta en bild med din iPad kamera).

Du kan redigera informationen senare genom att klicka på knappen Redigera när en kontakts namn markeras.

En lista med dina kontakter visas på den vänstra panelen på skärmen, med den du för närvarande ser på visas i blått. Till höger kan du se en mugg skott av dina kontakt plus någon info du har: telefonnummer, e-postadress, hem och en annan adress, och födelsedag (allt suddig i denna bild för att skydda sin integritet). Du hittar också ett område att klottra anteckningar på en kontakt.

Lägg till och Se Kontakter på iPad

Det finns tre sätt att landa på en viss kontakt:

  • Slå med fingret så att listan med kontakter på vänster sida rullar snabbt upp eller ner, löst påminner om spinning Tur 7s (eller andra bilder) på en Las Vegas spelmaskin. Tänk på utbetalningen du skulle få med den typen av makt på en enarmad bandit.
  • Skjut tummen eller annat finger längs alfabetet på den vänstra kanten av kontaktlistan eller knacka en av teeny-tiny bokstäver för att hoppa till namn som börjar på den bokstaven.
  • Börja skriva in namnet på en kontakt i sökfältet längst upp i kontaktlistan. Eller, skriv namnet på den plats dina kontakt fungerar. När du är på eller nära den lämpliga kontaktnamn, stoppa rullningen genom att trycka på skärmen.

    När du trycker på för att stoppa rullningen, betyder det kranen inte välja ett objekt i listan. Detta kan tyckas bakvända de första gångerna du prova det, men du kommer förmodligen gillar det så när man vänjer sig.

Du kan ändra hur dina kontakter visas på din iPad. Knacka på Inställningar → E-post, kontakter, kalendrar. Bläddra sedan ner till Kontakter inställningarna på höger sida av skärmen, om det inte redan är synlig.

Knacka sorteringsordning eller Display Order, och för var och en, välj den första, sista alternativet eller Sista, Första alternativet för att ange om du vill sortera eller visa poster från en kontakts för- eller efternamn.