Vad är Core i7?

December 4

Core i7 är namnet på en grupp av datorprocessorer som skapats av Intel Corporation. Släppt under hösten 2008, modeller av processorer inom Core i7 familjen inkluderar Bloomfield, Lynnfield och Clarksfield-modeller. Core i7 datorprocessorer använda vad som är känt som Nehalem mikroarkitektur. I princip innebär detta avser det sätt att mikroprocessorn är byggd, särskilt dess storlek och efterföljande energieffektivitet. Processorer som skapats med den nya Nehalem mikroarkitektur teknik är 45 nanometer i storlek jämfört med tidigare processorer som mätte 65 nanometer - en skillnad som kraftigt ökar energieffektiviteten, vilket resulterar i bättre prestanda och kraft för en dator.

Familjen av Core i7-processorer expanderar också en dators förmågor tack vare sin användning av så kallade multipla kärnor. Kärnor är oberoende processorer som kan integreras för att arbeta tillsammans i en enda dator. Processorer som skapats med Nehalem mikroarkitektur finns i modeller med fyra eller åtta kärnor. Genom att ha ett stort antal kärnor som är integrerade, kan signaler skickas mellan dessa kretsar går mycket snabbare. Detta ger bättre signalkvalitet och därefter låter mer data som ska behandlas snabbare.

Vid bearbetning av data vid dessa hastigheter kan öka datorns förmåga till multitasking, det finns vissa nackdelar med att beräkna med flera kärnor. Genom att arbeta snabbare och hårdare, kan multi-core processorer placera en påfrestning på andra områden i en dator, nämligen dess minnesbandbredd. Dessutom är multi-core-teknik bara så bra som dess programvara; medan förbättringar har gjorts i Core i7-modellerna, det får tiden utvisa om programvara kan maximera potentialen av talrika kärnor.

Core i7-processorer finns i datorer som säljs av många av de bästa datortillverkare och finns för både bärbara och stationära datorer. Det finns sju sorter av processorer för stationära datorer och ytterligare sju sorter för bärbara datorer. Olika processornummer erbjuda variant detaljerna för att passa en dator användarens behov, såsom antal kärnor, klockfrekvens processorn, cache kapacitet, storlek i nanometer, och typ av förstärkningsteknik.

Datorer med Core i7-processorer är bäst lämpade för alla som vill ha en dator med kraftfull prestanda som kan hantera en mängd olika uppgifter samtidigt. När processorerna var först släpptes, dataexperter gav generellt teknik höga betyg och fortsätter att göra det eftersom det utgör ett framsteg i behandlingen. Den allmänna surr i den teknik sfären säger att tack vare den nya Nehalem mikroarkitektur, Core i7-processorer är inte bara en uppgradering eller modernisering av tidigare teknik, men en helt ny design av processorer som kan erbjuda en helt ny uppsättning möjligheter.

  • Det finns sju olika typer av processorer för stationära datorer.