Förståelse Lumber Storlekar

November 30

Förstå lumber storlekar är ett bra sätt att verkligen bryta sig in i gör det själv scen. När allt kommer lära de olika storlekar av virke så att du vet vad du sysslar med när man vandrar genom timmerupplag och byggvaruhus köper ditt material. Allt du behöver göra är att tänka på denna information som du gör din shopping.

  • Nominell vs klädd. Det finns normalt två termer som ofta används när man talar om timmer storlekar. Dessa villkor är nominella och klädd. Nominell avser trä som har varit grov, och har inte planerat eller dykt upp. Trä som har hyvlat och ytor kallas klädd. Typiskt nominella storlek trä är något större än de faktiska, klädda, mätningar.
  • Styrelsen vs dimension. Ytterligare ett par termer som vanligen används i timmer storlekar är "board" och "mått". Dessa villkor är oftast med hänvisning till hur tjockt virke är. Till exempel kommer en nominell träbit som har en tjocklek på en tum eller mindre brukar listas som ombord virke. Nominell trä som är mer än vad som är två inches med vad, och fyra inches med vad benämns dimension virke.
  • Mätningar. När man tittar på virke när i butiken, kommer du vanligtvis se storleken anges i ett av två sätt. Det första sättet är något i stil med 1x6, 2x2, eller till och med 4x4. Dessa mått gäller tjockleken av virket genom bredden av träet. Den andra metoden för notering lumber storlekar är oftast bara hänvisas till när man talar om trä som har skurits till en specifik längd. Exempelvis dimensioner 1x6x8 avser en träbit som är en tum tjock, genom sex inches bred och åtta inches lång. Samma typ av mätningar gäller också klädd trä samt.

Nu när du känner till grunderna för vad som gör upp timmerstorlekar, kan du börja förstå vad som erbjuds på de olika butikerna. Tänk på att de uppgifter som anges här är de vanligaste mätningarna och storlekar på timmerupplag och byggvaruhus. Om du fortfarande har frågor kan du enkelt ställa domstolstjänstemän på personal i butikerna för lite mer information och de kommer att vara mer än glada att hjälpa dig.