Vad är Äventyrs fiktion?

December 6

Äventyrsroman är en litterär sub-genre med spännande berättelser om djärva do och riskfyllda resor. Genom att vara fiktion, betyder det berättelserna, vare långa romaner eller noveller publicerade i antologier och tidskrifter, är rent trott. De utgör en viktig del av barns fiktion.

Berättelser i äventyrs fiction tenderar att ha starka teman pitting en person eller en grupp av människor mot miljön och andra människor. Nyckeln huvudpersonen är ständigt i fara och kämpar för överlevnad. De har ofta jaga sekvenser och kraftfulla åtgärder. Sådana historier tenderar att inte vara ultra våldsam eller blodigt, men ses som god, ren, roliga historier.

Tecken i äventyrsberättelser tenderar att vara enkla med lite evolution. De goda håll för att starka moraliska koder och demonstrera goda ledaregenskaper. Skurkarna är oärlig eller missriktade och tenderar att få just desserts i slutet av berättelsen. Sådana tecken tenderar att vara sekundärt till huvud tomten.

Flera genrer av skönlitteratur som science fiction, spionromaner och fantasy tenderar att överlappa med äventyrs fiktion. Spy fiktion som minimerar intriger och maximerar åtgärder kan kallas äventyrs fiktion. De flesta äventyrsberättelser har realistiska eller halv realistiska inställningar, inställning skiljer dem från sci-fi med sina inbillade terminer och fantasi med sin magiska realism eller sekundära världs inställningar.

Äventyrsroman går tillbaka tusentals år till de första skriftliga material. En av de första sådana berättelser var Homeros "Odysséen". I den centrala hjälten Odysseus, spenderar 10 år försöker få hem för att hitta sin fru, Penelope. På väg till Ithaka, möter han alla slags folk, faror och monster. Ett annat exempel är Heliodorus '"aethiopica", där den centrala hjälten bedrivs och nästan dödad av sin far utan honom inse vem hon är.

Sådana berättelser utvecklas hela medeltiden på grund av två typer av fiktion. Först kom en ålder av nordiska gudasagan, inspirerade av "Beowulf" att berätta den verkliga, halv verkliga och mytologiska vågad göra olika Vikings såsom i "Egils Saga." Åldern på sagor - 930-1030 e.Kr. - följdes av en ålder av medeltida romanser inklusive berättelser om Robin Hood och kung Arthur. Den senare nådde sin topp i 15-talet med Sir Thomas Malory s "Le Morte d'Arthur".

Den sanna blomstring äventyrs fiction kom på 1700-talet och 1800-talet med författare som Sir Walter Scott och Victor Hugo. En av de mest kända berättelserna är "Skattkammarön" av Robert Louis Stevenson, som har pirater och gömda guld. Den mest kända författare av äventyrs fiction är frans Jules Verne. Hans romaner, såsom "En världsomsegling under havet", "A Till jordens medelpunkt" och "Jorden runt på åttio dagar" har inspirerat otaliga filmer.

Tidigt fanns få kvinnliga författare i genren och det antogs flickor var inte intresserad. Med tiden har gått på, har denna idé blivit grundligt motbevisats. Flickor njuta sådan fiktion, och många, liksom Baroness Orczy och Leigh Brackett, har vänt sig till att skriva den. Mycket kvinnliga äventyrs fiction har gått tillbaka till sina medeltida rötter och kan hittas i massa romaner.

Äventyr fiction överklaganden på grund av dess enkelhet och snabb takt. Åtgärden sällan låter uppåt och huvudpersonerna hålls i ständig fara. Läsarna vill helt enkelt att veta vad som händer härnäst.

  • Robin Hood var med i romantiserad äventyr fiktion.
  • Homeros "Odysséen" är en av de tidigaste exemplen på äventyr fiktion.
  • Victor Hugo är en populär äventyr fiction författare.