Vad är en Mini Arduino?

January 11

En mini Arduino är den minsta medlemmen i Arduino familjen av elektronikprototypkort. Arduinos används av hobbyister och elingenjörer för att skapa fysiska datorenheter. En mini Arduino är avsedd att användas när utrymmet är begränsat. Det är en full-funktion Arduino, och funktionellt, är det nästan identisk med den andra Arduinos. En mini Arduino kan programmeras med samma allmänt tillgängliga programmeringsgränssnitt.

Man skulle kunna tänka Arduinos som små datorer som interagerar med den fysiska världen. De kan känna en mängd olika saker, bland annat ljus, temperatur, fysisk ställning, switchar och fukt. De kan svara genom blinkande lampor, svarvning el av och på, vilket orsakar motorer att köra och även göra telefonsamtal eller skicka textmeddelanden. Ett datorprogram på Arduino övervakar sensorerna och beslutar vilka åtgärder som ska vidtas när en sensor når ett givet värde. Till exempel kan en ljussensor övervakas och ett ljus tänds när solen går ner.

Arduinos skapades i Italien för att ge teknologer med ett lätt make mikrokortet för att använda i klassprojekt. Designen betonade låg kostnad, enkel konstruktion och enkel programmering. Avsikten var att omedelbart flytta eleverna in i byggnaden fasen av ett projekt. Att lära sig att använda en Arduino visade sig vara mycket lätt, och de har blivit populärt med gör-det-själv-publiken i många länder.

Mini Arduinos och andra medlemmar av Arduino familjen kan byggas från kit från någon som har en liten lödning skicklighet och en stadig hand. De ursprungliga uppfinnare gjort designen öppen källkod, och planer finns att ladda ner från Internet utan kostnad, tillsammans med monteringsanvisningar och startprojekt. Efter det monteras, kan en Arduino programmeras med verktyg som finns tillgängliga gratis på internet.

Arduinos är mycket populärt bland studenter, hobby och startup företag runt om i världen. Nya sensorer att fästa dem blir ständigt tillgängliga. Listan innehåller kameror, mobiltelefoner, avancerade kemiska sensorer, röst syntar och Global Positioning System (GPS) mottagare. Mer avancerade medlemmar av Arduino familjen används för att styra själv lotsning modellflygplan.

En Arduino kan anslutas till en skärbräda eller löds på ett kretskort. Detta gör Arduinos idealisk för användning i utvecklingen av nya enheter. Även på en skärbräda, kan elektroniska komponenter lätt flyttas runt och rewired, vilket gör konstruktionsändringar göras med lite problem. När konstruktionen är klar, kan samma komponenter, processor och programmering lödas på ett kretskort och används i produktionen. En mini Arduino är utanpåliggande för att spara utrymme, så det brukar köps redan är monterad på ett kretskort.

Arduino uppfinningar inkluderar autonoma robotar och fjärrövervaknings föroreningar stationer. De ansluter enkelt till Internet, så Arduino projekten kan skicka sina resultat till en dator på nätet. Små nio-volts batterier kan driva dem under långa tidsperioder.