Vad Är Sweet Potatisgratäng?

October 24

Söt potatisgratäng är en bakad maträtt där sötpotatis kombineras med grädde och salta kryddor i en gryta. Merparten av tiden, är det Gratäng toppad med brödsmulor eller olika riven ost. Det är allmänt serveras som tillbehör till köttberedningar eller andra materiella förrätter.

Den "Gratäng" form av matlagning har sitt ursprung i Frankrike, men sötpotatis preparat är mest populär i Nord- och Centralamerika, där sötpotatis är både infödda och odlas för konsumtion. Olika kockar har olika sätt att sätta sötpotatis gratängformar tillsammans, men de flesta slutprodukter dela tre egenskaper. Allt bakas, till att börja. De innebär oftast tunna skivor eller små bitar av rå sötpotatis. Slutligen, alla är generellt kyndel, med hjälp av vassa ostar, färska örter och potenta kryddor att balansera potatis naturliga sötma.

De flesta gratänger är monterade i lager. Kockar ordnar tunna skivor av sötpotatis i en grund ugnsform, tillsätt sedan en skvätt grädde eller helmjölk. Andra ingredienser som karamelliserad lök, rostade grönsaker, eller till och med andra potatissorter kan också tillsättas.

Kött är en av de enda saker som nästan aldrig införlivas. Lägga kött skulle göra en söt potatislåda som skulle kunna fungera som en egen huvudrätt. Gratänger är nästan alltid utformade för att vara smårätter eller ackompanjemang, och är oftast bäst bevarade enkelt.

Cream är nästan alltid en viktig komponent när man gör gratänger, speciellt när sötpotatis är inblandade. Okokt sötpotatis är oftast torr och ganska tät. Baka potatisen i flytande är ett sätt att möra dem, eftersom de absorberar fukt vid uppvärmning. Välja rik kräm förbättrar sötpotatis "smak, och även lägger till en viss dekadens i skålen som helhet.

Fler kostmedvetna kockar kan använda mjölk eller tunnare vätskor som kyckling lager i söt potatisgratäng, men dessa kommer att påverka den övergripande samstämmigheten i skålen. En av de mest karakteristiska drag av en söt potatisgratäng är dess konsistens. Vad går in i ugnen som en maträtt full av separata komponenter kommer ut som en helhet som håller ihop, även när skivas. Grädde i många avseenden fungerar som ett bindemedel, vilket potatisen att hålla sig till varandra. Andra vätskor kommer fukta potatisen, men presentationen ofta lider.

Även om det är möjligt att skapa en söt eller söt au gratin, detta är ovanligt. Vissa kockar kommer att lägga kanel eller andra söta kryddor till en söt potatisgratäng, men dessa är oftast balanserade med peppar, ost och örter. Många sötpotatis förberedelser är utformade för att vara toppade med skorpor av socker och kanderade nötter, men Gratäng inte i denna kategori. Gratänger allmänhet ses som ett sätt att göra sötpotatis salta.