Översikt över Mobile Device Security thru Cloud-baserade Skydd

August 19

Använda molnbaserad klientsäkerhet är en metod för att skydda företagets mobila enheter från virus, malware, spam och andra hot. Den faktiska skyddet hotet händer i molnet eller centraliserade datacenter i endpoint programleverantören i denna typ av distribution. Trafiken till och från mobila enheter omdirigeras på enheten till molnet för skadlig kod upptäckt.

Normalt omfattar detta alternativ ingen klientsidan programvara och förlitar istället på varje ansökan om att vidta lämpliga åtgärder när ett hot upptäcks. Exempelvis innehåll hämtas från webbplatser inspekteras i molnet innan itâ € s levereras till webbläsaren mobila enheten.

Om ett hot upptäcks i webbinnehåll, indikerar molntjänst så, och webbläsaren visar ett meddelande till användaren. Zscaler, Scansafe (numera ägt av Cisco), Symantec och McAfee erbjudande molnbaserade mobila säkerhetslösningar.

Om detta moln modell klientsäkerhet är vad du behöver, se till att du analyserar följande aspekter av lösningen:

  • Säkerhet mellan den mobila enheten och molntjänst: Om både Internettrafik och corporate trafik (t.ex. e-post och intranät surfa) skickas till molnet, bör du se till att trafiken flyter över en säker tunnel.

    Du donâ € t vill att någon sniffa på den trafik som kan bära känsliga uppgifter. Var noga med att kontrollera med molntjänst säljaren om säkerheten mellan den mobila enheten och molntjänst.
  • Latency införts av molntjänst: Om data som skickas och tas emot av enheten träffar molntjänst innan du går till sin destination, se till att molntjänst är snabb i sitt svar. Annars kommer användarens upplevelse på den mobila enheten att påverkas negativt. Om molntjänst tillför en hel del latens, då Usera € s surfning och andra program tillgång är långsammare.

Många molnbaserade lösningar erbjuder skydd mot webbaserade hot om information nås via webbläsare. Mobila enheter är dock inte bara utsatta för hot via webbläsare utan är också känsliga för att ta emot skadligt innehåll via MMS, SMS eller e-post. Var noga med att undersöka alternativ som ger skydd holistisk enhet för din employeesâ € mobila enheter.