Vad är en dekorativ Overlay?

August 20

En dekorativ överlägg är ett särdrag som kan appliceras på betong för att ändra ytans utseende och textur. Dekorativa beläggningar används för att göra konkreta installationer ser ut sten, kakel, och andra material. Avtalsslutande företag som är specialiserade på dekorativa beläggningar kan installera dem på begäran, eller människor som är duktiga på sådana uppgifter kan göra det på egen hand.

En fördel med ett dekorativt overlay är att den kan tillämpas på nya eller gamla betongen. Med äldre betong, kan ytan vara rensat och kontrolleras för fel innan förbereds, med frågor som sprickor fylls i. När betongen är klar, kan en polymer lim appliceras innan en stencil fastställs och overlay materialet är noga troweled på plats.

De overlay material kan färgas innan det installeras, eller efter, med målet brukar vara att skapa en nyanserad utseende som gör den dekorativa overlay förefaller realistiska. Efter överlägg är helt på plats, kan en sealer appliceras för att hålla materialet ser bra; sealer kan periodvis behöva skalas och appliceras på nytt för att upprätthålla en skarp utseende.

En anledning att använda en dekorativ overlay är att renovera en befintlig betonginstallation med en mer estetiskt tilltalande ytmaterial. Använda en överlagring kan spara pengar, eftersom golvet inte behöver tas bort, och overlay är billigare än att installera faktiska sten, kakel, och andra golv finish. Den överlagring kan också vara mer hållbara, vilket kan vara ett bekymmer för hög trafik golv som annars skulle kunna skadas av regelbunden användning.

Företag som hanterar dekorativa överlägg för kunder bör kunna ge intresserade personer med en portfölj av deras arbete, visar många exempel på olika inställningar, inklusive senare fotografier som visar hur väl över har åldrats. De bör också garantera eller back sina produkter, så att om det finns ett problem med installationen, kommer de att betala för att avhjälpa den.

Människor som är intresserade av att göra sina egna dekorativa överlägg kan hitta dekorativa overlay system på vissa hem leverans butiker, eller beställa dem direkt via leverantörer. Det är lämpligt att öva först på en test lapp av betong för att vänja sig vid förfarandet vid tackla en hel våning, uteplats, eller liknande betonginstallation. Det kan också vara möjligt att delta i en klass för att lära sig om hur man installerar överlag, vilket kan vara ett bra sätt att plocka upp tips och tricks medan öva färdigheter.

  • En dekorativ overlay kan användas för att täcka upp gamla betongen.