Vad Delvis Kokt skinka?

September 13

En delvis kokt skinka är en skinka som har upphettats medan det bearbetas för att eliminera larver av trikinos parasit, som orsakar trikinos. Delvis kokta skinka måste fortfarande kokas innan de kommer att vara säker att äta, men risken för livsmedelsburna sjukdomar minskar drastiskt genom att köpa en skinka delvis kokta och matlagning den till en säker inre temperatur. Däremot är det också möjligt att köpta kokta skinka, som är säkra att äta som de är, eller rå skinka, som måste tillagas längre tid att nå den rekommenderade innertemperatur på 160 grader Fahrenheit (71 grader Celsius).

Trikinos är en obehaglig parasitinfektion som börjar med tarmkanalen. När de lämnas därhän, kan det attackera det centrala nervsystemet, vilket orsakar allvarliga skador och ibland döden. Den främsta orsaken till trikinos är konsumtionen av svampiga fläsk, följt av att konsumera svampiga vilt, som grisar och spel bära trikinos mask som orsakar sjukdomen. För att eliminera risken för trikinos infektion är det oerhört viktigt att grundligt laga fläsk.

Detta kan vara en utmaning med en stor klippa som en skinka, eftersom olika delar av köttet koka i olika takt, och det är möjligt för en sektion till förbli stekt medan andra är säker att äta. För att kringgå detta problem, många fläsk och skinka producenterna delvis laga deras kött före försäljningen, så att konsumenterna kan lita på att den trikinos larver dödas, vilket säkerställer att de inte kommer att passera infektionen vidare.

En delvis kokt skinka upphettas till en temperatur av åtminstone 137 grader Fahrenheit (58 grader Celsius), men inte mer än 148 grader Fahrenheit (64 grader Celsius). Den inre temperaturen i köttet testas på flera ställen med en termometer för att säkerställa att köttet har värmts hela vägen igenom, och sedan köttet kan förpackas och säljas som en delvis kokt skinka.

Delvis kokt skinka måste kylas före tillagningen, för att se till att den inte lockar skadliga bakterier. När konsumenterna är redo att laga skinkan, kan de förbereda det med vad de teknik de föredrar innan bakning det. Lång, långsam bakning vid lägre temperaturer ger en mer saftig, smakrik skinka, speciellt när köttet regelbundet glaserade under tillagningen. För att testa temperaturen på köttet, infoga en termometer i fleshiest delen av skinka, väl bort från benet, och att temperaturen läsa för att stabilisera sig innan det bekräftas att den partiellt kokt skinka har nått en säker temperatur.

  • Delvis kokta skinka har värmts samtidigt bearbetas men ändå måste kokas till en inre temperatur på 160 grader.