Vad är Seafood korv?

September 9

Skaldjur korv är någon typ av korv gjord av fisk eller skaldjur. Populär i kustregionerna, kan skaldjurskorv kommer i länk eller patty formuläret och kan eller inte kan ha en fläsk hölje. Är dock kan vara svårt att hitta kommersiellt, beroende på region, är det ofta gjort hemma.

Fisk som lax och tonfisk är oftast det bästa valet för skaldjur korv på grund av sin höga fetthalt, men någon typ av fisk och skaldjur, med undantag för ostron, kommer att fungera. Ofta både fisk och skaldjur kombineras. Räkor, pilgrimsmusslor och hummer är alla populära i denna korv också.

Skaldjur korv lagas på ungefär samma sätt fläsk, nötkött, eller Turkiet korv tillagas. Det kan vara grillad eller sätta i en långsam spis. Till skillnad från de flesta korv måste dock seafood noga kokas eftersom det är lättare överkokt, och mindre robust, än kött korv.

Äggvitor ingår alltid i skaldjurskorv, som är tung grädde. Båda är alltid kylda först. Vit, grön, eller cayennepeppar och salt är vanliga ingredienser också. Andra kryddor som eventuellt tillkommer är rosmarin, citrongräs, dragon, och muskot. Beroende på smakpreferenser, men de flesta kryddor kan ingå.

Förutom kryddor, parley, svamp, grön eller gul lök och tomater kan också tillsättas. Citronsaft, vin eller konjak är frekventa tillägg också. Ströbröd finns också i vissa korvar.

Höljen är vanligtvis fläsk baserade, men kan vara gjord av bakplåtspapper. Pappers höljen används enbart för att forma korven medan matlagning och bör inte ätas. Skaldjur korv kan även formas till biffar eller lagrades i plastpåsar i frysen. Höljen inte fryser väl, dock så bör inte användas om korven kommer att frysas efter att ha gjort.

För att göra skaldjurskorv, är den valda seafood första grunden i en matberedare eller köttkvarn. De ägg vita och grädde successivt läggas. Blandningen överföres därefter till en kyld skål där de andra beståndsdelarna omröres i.

Om höljen används, är korvblandningen sedan stoppade in dem. Vanligtvis en bakelse väska används för stoppningsprocessen. Hylsorna är sedan bunden av och pocherad att laga mat. Om höljen inte används, kan blandningen placeras i plastpåsar och förlorade, eller formas till biffar och kylt. När kylda, kan biffarna grillas att laga mat.

  • Citronsaft, vin och konjak är alla frekventa tillägg till fisk och skaldjur korvrecept.
  • Tonfisk är ett bra val av fisk när du gör skaldjurskorv.
  • Lax kan användas i en fiskkorv.