Vilka typer av köksredskap är användbart när man arbetar med Citrusfrukter?

November 15

Det finns många olika typer av citrusfrukter, bland oanges, lime, citroner, grapefrukt och mandariner. Eftersom citrusfrukter är så vanligt förekommande i matlagning, har ett antal verktyg utvecklats för att göra arbetet med det lättare. De flesta citrus verktyg är ganska billigt och lätt att använda, och kommer också att arbeta med dessa frukter mycket roligare och effektivare.

De flesta kockar är bekanta med juicers. Elektriska eller handdriven, har en grundläggande juicer en utskjutande knopp som en halverad bit av citrusfrukt kan monteras. Till juice frukten för hand, pressar kocken ner på frukten medan du roterar det att pressa ut saften. En elektrisk juicepress roterar vredet för kocken, som kan koncentrera sig på att ge konsekvent tryck för att extrahera all saft. En citrus brotsch kan också användas för detta ändamål: en brotsch monterar ratten på ett handtag, vilket gör att kocken att enkelt juice frukter direkt över en maträtt.

En annan användbar kök verktyg för att arbeta med citrusfrukter är en zester. Skorpan av en citrusfrukt är en av de mest utsökta och smakrika delar, så länge du kan extrahera den färgstarka och naturligtvis något oljig piff utan att fånga en del av den vita märgen samt. En zester liknar en liten rivjärn, och är utformad för att dra zest bort och lämna märgen bakom. Extrahera zest kan krydda en maträtt, ger en citrusy smak, eller lägga till en ny dimension av textur.

För sektione citrusfrukt snabbt och med minimal hantering, många kockar gillar att använda en kil eller sectioner. Enheten är utformad för att införas i en halverad bit frukt såsom ett orange eller grapefrukt. Den skär isär delarna av frukten samtidigt tar bort märgen, skapa snygga, även bitar av frukt som kan finnas på sallader eller frukt skivorna. En sectioner är ett utmärkt verktyg för att skapa vackert fram frukt.

Vid bordet, kanske du vill ställa ut grapefrukt skedar eller knivar. En grapefrukt sked kan även användas för andra typer av frukt i allmänhet, och det gör att frukten att konsumeras utan hanteras. En grapefrukt sked har en tandad spets som hjälper konsumenten att skilja frukten från märg, och en grapefrukt kniv har en karakteristisk böjd, sågtandat blad som kan kilas in i frukten.

  • En zester drar skalet bort från citrusfrukter, såsom citroner.
  • Speciella skedar tillåter enklare konsumtion av grapefrukt segment.
  • Kockar använder ofta en wedger eller sectioner att hantera citrusfrukt.
  • En citruspressen är användbart för att göra juicer och smoothies.