Vad är en holländsk Garden?

September 6

En holländsk trädgård är en trädgårdsstil som bygger på geometriska mönster att organisera färgglada blommor och täta buskar i ett litet, slutet utrymme. Holländarna, som skapade den här stilen på grund av begränsat utrymme och de små tomter för bostäder, gjorde denna stil populära. En holländsk trädgården förlitar sig på en effektiv användning av rymd och ljus för att skapa en trädgård som styrs av rektangulära former, symmetri och många dammar eller vattendrag.

Nederländerna är ett av de mest tätbefolkade länderna i världen, och husen är byggda ganska nära varandra. Den holländska trädgård stil skapades för att tillgodose det lilla utrymme för en trädgård och ibland minimal mängd ljus närvarande på grund av skuggning från närliggande hus. Till skillnad från andra trädgårds stilar, den holländska indelad trädgården i rektangulära tomter och skapat korsande gångbanor, i stället för att slingrande stigar. Gräs och andra utfyllnads växter används sällan i denna stil, och på grund av utrymmesbrist, större träd med hängande grenar inte planteras. Istället korta välskötta buskar eller låga murar skär trädgården och skapa geometriska mönster.

En holländsk trädgårdsdesign betonar också användningen av ljust randiga blommor. Tulpaner, anemoner, kallor, narcisser, mindre rossorter, droppar snö påskliljor och krokus är populära perenner för holländska trädgårdar. Röd, rosa, blått, gult och apelsiner är sammanflätade i en säng för att skapa vackra arrangemang av texturer och färger som vanligen ses. Små växter som timjan och kamomill användes i holländska klassiska trädgårdar.

Den holländska trädgård stil var också starkt påverkad av den stora mängden regn Nederländska upplevelser. Dammar och kanaler skapades i hela trädgården, ibland på oväntade platser, för att rymma den mängd regn och dränering. Trädkantade kanaler eller tjocka häckar skapades för att omge trädgård utrymme. Holländska trädgårdsodling använder främst mindre dekorativa fontäner och statyer, eller ingen alls, för att hålla fokus mot låglänta växter och buskar och utsikten över landskapet rent av höga konstruktioner.

Trädgårdarna på Het Loo i Alperdoorn, Nederländerna, är den mest kända exemplet på den holländska trädgårdsstil. De rektangulära sängar var en distinkt paus från de mer genomarbetade och dekorativa former populära i 17-talet. Trädgården är rotad på en axel, med gångbanor som skapade ett rutnät genom grunderna. Andra populära exempel på holländska trädgårds inkluderar trädgårdar Arcen Castle och trädgårdar Oud Slottet i Valkenburg.

  • Calla liljor är populära blommor som finns i holländska trädgårdar.
  • Tulpan är vanliga i holländska trädgårdar på grund av deras ljusa färger.