Vad är skillnaden mellan Rap och Hip Hop?

June 4

Rap och hiphop är två av de mest populära typer av musik i hiphop subkultur. Dessa två genrer har haft enorm inverkan på massmedia och västerländsk kultur. Först utvecklades i New York på 1970-talet växte hiphop subkultur först bland den afrikanska amerikanska och Latino amerikanska samhället. Med tiden, musiken och kulturen fick bred acceptans och i slutet av 1990-talet kunde hittas i alla populära media och underhållning över hela världen.

Det finns tre huvudsakliga skillnaderna mellan rap och hip-hop: musikaliska funktioner, kultur och samhälle meddelande. Dessa funktioner är kritiska för att separera dessa två mycket liknande typer av musik från andra populärmusik. Effekterna av rap och hiphop på modern kultur har överträffat alla förväntningar och fortsätter att påverka allt från reklamfilmer till politik.

De musikaliska inslagen i rap och hiphop är helt olika. Rap är en kombination av rimmade och poesi till en musikalisk takt. Ämnet för rap kan vara allt från lokala händelser till relationer. I början av 1970-talet och 1980-talet, rappare förutsatt social kommentar i frågor som inte får regelbunden uppmärksamhet i media. Under senare år blev populär rap mer fokuserade på konsumenternas kommersialism och frågor relation.

Hip hop musik innehåller rhythm and blues och slå boxning. Rytm och blues eller R & B musik är en kombination av soul och popmusik. Sångare kombinera sina texter till snabba musik som ofta används som bakgrund till komplexa dansrutiner. Denna typ av musik leda korset över till populärmusik med själfulla sång och texter som fokuserar på gemensamma frågor relation.

Kulturen i rapmusik är inriktad på poesi och kvalitet texter. Rap musik har en stark bakgrund inom improvisationspoesi. Konstnärerna eller rappare förväntas skapa poesi som diskuterar de viktigaste frågorna i samhället, politik, eller mediehändelser. Konstnärerna på detta område av musik är övervägande män, medan hiphop musik är en blandning av män och kvinnor. Rap grupper är också ganska ovanligt, de flesta rappare är soloartister.

Skillnaden mellan rap och hiphop från ett community meddelande vinkel är den roll som musiken i den populära medier. Rap är ett verktyg som används för att uttrycka aktuella händelser och berätta historier om människor inom det lokala samhället. Hip hop musik används för att uttrycka hopp för framtiden och för att minnas de framgångar i det förflutna.

  • Gun kultur kan vara ett fokus för rap låtar.
  • Ludacris är en amerikansk rappare.
  • En rappare använder musikaliska beats och rhymes att berätta en historia.
  • Lupe Fiasco är en amerikansk rappare.
  • Den Latino gemenskapen var bland de första att anamma hiphop subkultur i USA.