Vilka är de olika typerna av Efterrätter?

June 3

I kinesisk kultur, är dessert vanligtvis inte serveras i slutet av en måltid som det är i väst, snarare söta recept kan serveras som en del av huvudmåltid, eller kan ätas som mellanmål. Några kinesiska desserter huvudsakligen äts under semester eller festivaler, medan andra konsumeras på en mer regelbunden basis. Populära kinesiska efterrätter inkluderar godis, glass eller rakat is och riskakor. Söta dessert soppor och dumplings är också vanligt serveras. Recept för dessa rätter är riklig, eller färdiga rätter kan köpas från en asiatisk marknad, bageri, eller kinesisk restaurang.

Ris är en stapelvara i kinesisk kokkonst och används ofta för att göra söta riskakor. Denna typ av dessert består vanligen av ångad bollar av ris som kan antingen löst rullade eller tätt packade för att göra dem lättare att äta. Dessa kakor är ofta sötad med rosenvatten eller röda bönor pasta. Riskakor kan också serveras i en mängd olika puddingar.

Skaldjur är unika kinesiska desserter som kan hittas i ett brett spektrum av smaker. Medan många är serveras varm, kan flera sorter serveras kall eller vid rumstemperatur. Röda bönor soppa och en sötad mandelsoppa är populära versioner av dessa typer av maträtter. Söta dumplings, som kallas Tangyuan, kan serveras tillsammans en dessert soppa, eller kan placeras i den. Tang allmänhet fyllda med socker, svarta sesamfrön, eller jordnötssmör.

Medan de flesta kinesiska efterrätter serveras varm eller vid rumstemperatur, glass och rakat är en populär kalla rätter. Glass finns i en mängd olika smaker i hela Kina. Rakat is är också allmänt haft, och kallas baobing. Kinesiska rakat is består typiskt av en kulle av fint rakade is som är smaksatt med söta sirap. Frukt kan blandas med det, och kondenserad mjölk används ofta som en söt toppning.

Candy är njöt över hela Kina, och används ofta som dessert. Mest godis som används som kinesiska desserter har ett hårt yttre beläggning, även om ett undantag från detta är sockervadd, vilket är ungefär samma som dess västerländska kusin. Många kinesiska hårda karameller är fruktsmak, och kan variera i smak från bara något sött att mycket söt. Populära smaker inkluderar mango och litchi. Speciella sorter är ofta produceras och konsumeras runt viktiga helgdagar, till exempel kinesiska nyåret.

  • Ris är en framträdande ingrediens i många kinesiska desserter.
  • Söt taro paj är en populär dessert i Kina.
  • Grass gelé eller blad gelé är en kyld dessert som kan köpas från gatuförsäljare i Hong Kong.
  • Midhöstfestivalen, en nedgång skördefest, firas i ett Chinatown. Många kinesiska desserter serveras under denna festival.
  • Rose vatten används för att göra vissa kinesiska desserter.
  • Lychee är en populär smak i kinesiska desserter.