Hur man gör en tre-Minute Mindfulness övning

June 4

Mindfulness övningar och meditationer träna din hjärna att vara fokuserad och lugn. Med bättre fokus du är mer produktiv, känner sig mer kontroll över ditt liv och är lyckligare. Mindfulness leder till lägre nivåer av stress, vilket minskar ångest och depression, samt minska fysiska krämpor som psoriasis, kronisk smärta, högt blodtryck och mer.

Här är en kort mindfulness övning för att komma igång njuta av allt som mindfulness och mindfulness meditation har att erbjuda. Öva denna övning när du har ett par minuter till godo. Faktum är att du minskar det hela till en minut, eller förlänga processen ut till tio minuter. Och du kan öva den på tåget, medan man väntar i en kö eller ligger i sängen.

  1. Sitt rakt med huvudet balanserad på halsen. Låt dina ögon att stänga, eller blicka nedåt.
  2. Börja med att ta tre djupa andetag. Andas hela vägen ner i botten av lungorna, så din mage expanderar på din i-andetag och kontrakt på din out-andan.
  3. Låt nu din andedräkt blir normalt och naturligt igen och tänka på följande:
    1. Steg A - Medvetenhet. Bli medveten om din kropp. Märker några kroppsliga förnimmelser. Den touch av fötterna på golvet; tyngden av din kropp på stolen. Nu blir medveten om dina känslor. Lägg märke till hur du känner dig just nu. Och nu blivit medveten om dina tankar. Låt tankarna uppstå och försvinna om du kan. Tillåt ungefär en minut för detta steg.
    2. Steg B - Breath. Nu, ta din uppmärksamhet på din andning. Känn hela din in- och andan i ungefär en minut. Om du kan, känner din andning ner i magen. Samla din uppmärksamhet till dina andetag och använda dina andetag som en stabil plats att vila på fokus.
    3. Steg C - medvetet expanderar. Öppna upp din medvetenhet från din andning till hela kroppen. I detta skede är din uppmärksamhet bred och rymlig, känna alla känslor i kroppen, med en känsla av vänlighet och nyfikenhet om du kan. Tillåt utrymme för alla känslor att bara vara där, inklusive känslan av din andning. Gör detta i ungefär en minut.