Vad är en Power snöskyffel?

July 31

En makt snöskyffel är en el- eller gasdrivna spade som används för att ta bort små mängder snö från områden som uteplatser och gångvägar. Eftersom det skjuts, drar spade i snön och spottar ut flera meter framåt. Trots att "makten" i sitt namn, kraft snöskyffel kräver fortfarande en hel del manuellt arbete. Oavsett om du använder en handhållen spade eller en grävmaskin, operatören fortfarande ser trycka. Skillnaden mellan de två typerna är att grävmaskinen gör snön-gungade för dig. Detta skär ner på den tid och kraft det tar att skotta.

Elkraft snö spadar är generellt vanligare än gasdrivna sådana. Detta beror förmodligen på att den elektriska versionen är typiskt mindre och mer kompakt samt billigare än gas modellerna. Nackdelen är dock av den elektriska versionen är att de är oftast mindre kraftfull än dieselmodeller och begränsas av sina sladdar. Utomhus förlängningssladdar kan behövas för att möjliggöra större räckvidd.

Gas power snö spadar tenderar att vara mer kraftfull, rensa en bredare väg och kasta snö längre än sin elektriska kusin. Den elektriska spade normalt kan klara en höjd på 4 till 6 inches (cirka 10 till 15 cm) av snö. Gasen versionen kommer i allmänhet hantera upp till cirka 8 inches (ca 20 cm) av snö. För att rensa bredare vägar i ett svep, gasdrivna spadar är vanligtvis det enda alternativet eftersom de kan rensa runt 4 till 6 inches (cirka 10 till 15 cm) mer än den eletric snöskyffel.

Effekt snöskyffel, som ibland kallas en snöslunga, kastar snö omkring 20 fot (ca 6 meter). Vissa modeller, inklusive bensinversioner, kan kasta snö en längre sträcka. Båda modellerna av makt snö skyfflar anses vara en mycket billigare alternativ till deras dyrare, heftier släkting, snöslunga. Då igen, de är inte konstruerade för samma jobb.

Eftersom ström snöskyffel måste skjutas, det är inte idealiskt för att ta itu med branta sluttningar eller stora områden. Det är också anses farligt att använda på grusytor. Detta beror på att den roterande axeln - känd som en matarskruv - som drar i snön och styr den ut kan lika easly dra in och kasta grus, orsakar skada.

Skotta kan vara en ansträngande aktivitet, och makt skotta är inte annorlunda. När skotta snö, är det viktigt att ta pauser, och inte överdriva. Detta gäller särskilt om operatören har några hälsofrågor, såsom hjärta, andnings eller ryggproblem.

  • Ström snö skyfflar är ofta mycket billigare än en snöslunga.
  • Ström snö skyfflar är inte idealiska för hantering branta snö Lopes eller stora snötäckta områden.