Vad är Förfalskning?

August 4

Förfalskning är ett brott där någon förfalskar något med avsikt att vilseleda. Det finns ett antal olika typer av förfalskning, från förfalskning till konstförfalskning, men de är alla behandlas som brott enligt lagen. I vissa fall är förfalskning straffas hårt, särskilt i fråga om förfalskning.

Detta brott har en mycket lång historia, även om det verkligen började blomstra i 20-talet, då många möjligheter för smide uppstod. Dock skulle både gamla grekerna och romarna signera sin konst med andra än sina egna i hopp om att kapitalisera på ett stort namn namn, och förfalskare har fejkade mynt och sedlar ända sedan valutan infördes. Några fall av antika förfalskning var så bra gjort att de visas på museer idag, och i några fall har konstverk inte avslöjats som förfalskningar för tiotals eller hundratals år efter förvärvet av museer och gallerier, mycket till förlägenhet av personalen.

I konsten förfalskning, gör någon ett konstverk som är tänkt att efterlikna stilen av en känd konstnär, och sedan signerar stycke med namnet på artisten. Döda konstnärer är vanliga offer för förfalskning, eftersom de inte är vid liv för att vittna om härkomst av ett verk. Vissa konst förfalskare är extremt smart, utnyttjande av en mängd olika tekniker för att göra det svårt att identifiera en falsk. Konsthistoriker, i sin tur, använder ett antal tekniker för att undersöka konst i hopp om ogräsrensning förfalskningar från verkliga konstverk.

Dokument smide är också ett inbringande strävan i många delar av världen. Förfalskare kan generera identifikationer, intyg om titeln på egendom, och andra dokument för en mängd olika användningsområden. I vissa fall är förfalskade dokument som används för godartade syften, som t.ex. in en anläggning med åldersgränser; i andra fall kan avsikten vara mer olycksbådande, som identitetsstöld. Officiella handlingar tenderar att ha ett antal anti-smide försiktighetsåtgärder såsom särskilda bläck och papper för att göra förfalskningar mer utmanande.

Förfalskning är också en stor fråga i den finansiella världen. När förfalskare faktiskt göra valutan, detta kallas förfalskning. Men de kan också anmäla falska checkar och andra ekonomiska dokument, vilket orsakar en hel del kaos, även om brottet är avtäckt.

Undersökningen av misstänkta handlingar och annat material som kan vara förfalskningar kallas omtvistade dokumentet undersökning. Personer som studerar denna gren av de rättsmedicinska konsten kan välja att specialisera sig på en viss typ av förfalskning; specialister kan fokusera på saker som medeltida målningar, valuta, eller lagfarter, med hjälp av olika utrustning, färdigheter och tekniker för att avslöja förfalskningar.

  • Förfalskning pengar är en form av förfalskning.
  • Ändra en check så att det verkar som om den var skriven för en stor summa pengar anses förfalskning.
  • En form av förfalskning tecknar någon annans namn på en check.
  • Kontrollera tvätt är en form av kontroll förfalskning som inträffar när alla inked information raderas från en check.