Vad bör jag tänka när Installera en kakelugn?

July 30

Många husägare överväga att installera en eldstad att värma upp ett hem, lägga en dekorativ accent till offentliga rum, eller öka värdet av ett hem. I vissa fall, installera en eldstad är enkelt eftersom en eldstad fanns tidigare: i andra, husägare behöver arbeta från grunden. Det finns två grundläggande spis alternativ: öppet trä spisar och eldstäder gas, och de bör båda beaktas när du installerar en eldstad, beroende på vilka behov du har. Båda typerna finns i en myriad av mönster som är lämpliga för många inredningsprogram.

Om du installerar en eldstad från grunden, med hjälp av en professionell rekommenderas starkt. En felaktigt installerad eldstad kan orsaka hälsoproblem eller bränna ner hela huset, och det är mycket viktigt att se till att skorstenen är tillräckligt lång, eldstaden är tillverkad av brandsäkert material, och att alla komponenter i den öppna spisen är korrekt installerade. En professionell kan också ge dig råd om den bästa typen av eldstad för dina behov. Fråga runt för att hitta en seriös entreprenör med erfarenhet av att installera en eldstad, och se till att få anbud från flera entreprenörer innan du börjar arbetet.

Generellt, om du planerar att installera en eldstad för dekorativa ändamål, är en öppen trä spis passar perfekt. Men om du använder spisen för att värma hemmet, kanske du vill tänka på att installera en eldstad som körs på gas, eftersom det kommer att bli varmare, mer energieffektiva, och mycket lättare att komma igång. Gas spisar har också vackra dansande lågor, och de är också mycket säkrare eftersom de är mindre benägna att kasta tillbaka gnistor. Dessutom tar skorstenen inte behöver vara så bred, eftersom den inte ger oavgjort för en trä brand.

Om du installerar en eldstad för att ersätta en tidigare modell, finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det första du bör kolla på är skorstenen. Om eldstaden är konstruerad för trä, måste skorstenen vara minst 15 fot (4,6 meter) lång, för att ge tillräckligt med oavgjort. Skorstenen måste också vara tydlig, och bör kontrolleras av en sotare för att säkerställa att det inte är läckande. En läckande skorsten kan vara dödligt, förutom att lämna en ful lager av damm runt huset. Din skorsten eller kamin röret ska sopas regelbundet så länge du aktivt använda elden för att hålla saker ren och klar.

Särskilt i trähus, är det viktigt att en konstruktions härd användas under eldstaden och sträcker ut minst en fot (30 cm) in i rummet. En konstruktions härd är gjord av ett tjockt, eldfast material och är konstruerad för att förhindra reglarna av huset fattar eld. Villaägare bör också vara noga med att installera en eldfast mantel, och att köpa ett galler för att förhindra gnistor från att komma in i rummet. Det kan finnas andra krav i ditt område som kan hittas i den lokala byggnadsordningen: se till att du följer dem av säkerhetsskäl och juridiska skäl.

  • Moderna eldstäder brinner vanligtvis naturgas eller flytande propangas till skillnad från de traditionella vedeldade ettor i det förflutna.
  • Gas spisar kan användas för dekorativa och uppvärmning.
  • En professionell kan krävas för att installera en eldstad från grunden.
  • Innan du installerar en eldstad, ta reda på om de lokala myndigheterna kräver någon typ av bygglov.