Vad är Tidiga Labor tecken?

August 6

Det är viktigt att känna igen tidiga arbets skyltar så att det finns gott om tid att gå till sjukhuset. Vid tidig förlossning, eller andra problem, kan läkarna ingripa mer framgångsrikt om man får till sjukhuset tidigt. Tidig förlossning definieras som något arbete som inträffar före 37: e graviditetsveckan. Tidig förlossning har samma symptom som värkarbete, och när det upptäcks tidigt nog, kan medicinska ingrepp förebygga tidig födsel.

Två vanliga tidiga arbets tecken inte tecken på att kvinnan själv kommer att märka. Under slutet av graviditeten, kommer vårdgivaren göra en vaginal tenta vid varje möte. Hon kommer att notera om livmoderhalsen är gallring och utvidgande som förberedelse för arbetskraft. Livmoderhalsen tunnar, eller utplånar, eftersom kroppen förbereder sig för arbetskraft. Livmoderhalsen kommer att nå 100 procent utplåning före en vaginal förlossning.

Den vårdgivare mäter utvidgning av centimeter. Den dilatation är långsammare i första gången mammor, och mot början av processen. Det är inte ovanligt att en gravid kvinna att vara 02:58 centimeter vidgade i veckor innan leverans. Hon kommer inte att leverera vaginalt förrän dialation är 10 centimeter.

Den blivande modern kan observera andra tidiga arbets tecken. Barnet kommer att lätta, eller tappa innan arbetskraft börjar. Som förberedelse för leverans, kommer barnet att flytta så att hans huvud trycker mot toppen av livmoderhalsen, vilket skapar en känsla av tryck för den blivande mamma.

En annan arbetskraft tecken tidigt är förlusten av slemhinnor pluggen. Den slemhinnor kontakten är på plats för att hindra bakterier från att komma in i livmodern under graviditeten. Utvisning av slemhinnor kontakten är ofta det tidigaste tecknet på arbetskraft. Den slemhinnor pluggen är typiskt trådiga och kan vara brun eller klar med strimmor av blod.

Vattnet bryta är en allmänt erkänd tecken på arbetskraft, men det är inte en av de pålitliga tidiga arbetstecken, och, faktiskt, läkaren eller barnmorskan ofta bryter vattnet manuellt efter aktiv arbetskraft har börjat. För dem vars vatten raster tidigt i processen, kan det komma ut i en våg av vätska, eller det kan sippra ut långsamt och vara mindre märkbar. Många kvinnor tror att de har blivit inkontinent när det verkligen har deras vatten brutit. När vatten raster, är det viktigt att anmäla en vårdgivare omedelbart, eftersom detta öppnar livmodern upp för infektion, och de flesta läkare kommer att vilja barnet levereras inom 24 timmar eller så.

Många kvinnor upplever Braxton-Hicks kontraktioner hela sin graviditet och är oroliga för att de inte kommer att känna igen riktig arbetskraft. Till skillnad från Braxton-Hicks kontraktioner, förlossningsvärkar är rytmisk, och oavsett hur länge de varar, och tiden mellan varje, kommer de att utveckla ett mönster och gradvis bli närmare varandra. Braxton-Hicks kontraktioner är begränsade till magen och livmodern, till skillnad sammandragningar under förlossningen. Labor sammandragningar kommer att omfatta smärta i ryggen, och ingen av förändrade positioner eller flytta runt ger lindring.

  • En baby kommer att sjunka innan beginn av arbetskraft.
  • Det är viktigt att känna igen tidiga arbets tecken.
  • En barnmorska berättar vanligtvis tecken på tidig förlossning till en mor som närmar hennes förfallodagen.