Vad bör jag veta om Mattvätt?

October 11

Mattor blir smutsiga väldigt snabbt, på grund av att människor bär sina skor i huset, spiller drycker, släppa mat och husdjur som har olyckor. Mattvätt har blivit en nödvändighet i de flesta hem, särskilt de med barn eller husdjur. Det kan utföras av en professionell service, eller så kan du göra det själv.

Kostnaden är definitivt det största beaktande när man väljer en matta städning. Kostnaden varierar kraftigt beroende på vilken typ av rengöring de utför och storleken på företaget. Bärgnings mattan städtjänster tar ut mer än de med bärbara enheter. Mindre företag använder oftast portabla enheter och är ofta det billigaste. Bärgnings shampooers är de mest effektiva på att ta bort djupt inbäddade smuts, eftersom de är mer kraftfulla.

Det är lätt för en vanlig person att rengöra sina egna mattor. Carpet städmaskiner kan hyras eller köpas. När du hyr en matta shampooer, leta efter antingen tim- eller dygnsuthyrning, beroende på dina behov. Du kan hyra matta shampooers på livsmedelsbutiker och droghandel till ett rimligt pris.

Mattstädmaskiner säljs nu i storlekarna inte mycket större än en vanlig dammsugare. Ångtvättar är lätt och enkel att manövrera, vilket gör rengöringen dina mattor så lätt som schamponering. Personliga mattrengöringsmaskiner kräver att du fylla dem med varmt vatten och matta schampo. Vissa matta shampooers är utrustade med fästen för rengöring möbler och bilar.

Innan du rengör dina mattor, flytta alla dina möbler ut ur rummet. Schamponering dina mattor med möblerna på plats kan orsaka en variation i nyanser av mattan. Efter avlägsnande av möbler, noggrant dammsuga rummet.

Rengöra mattor med användning av en långsam, jämn, fram-och-återgående rörelse. Släpp mattan renare under rörelsen framåt, dra sedan tillbaka långsamt, för att skölja mattan. Sug vattnet från mattan genom att köra mattan renare över samma plats utan att släppa mattan renare eller sköljning mattan. Detta bör göras minst fyra gånger, för att hindra vattnet från att absorbera in i mattan pad.

Låt mattan lufttorka i minst tolv timmar. Öppna upp fönstren i huset och köra en fläkt. Efter mattan är helt torr, köra ett vakuum för att fluffa mattan fibrer. Dammsug aldrig mattan om det är fuktigt, eftersom det finns en risk för elchock, eller kortsluter din vakuum. Flytta möbler på plats igen.

  • Att hålla skor vid dörren är ett av de bästa sätten att hålla en matta ren.
  • En professionell matta renare.
  • Ånga rengöring en matta kan hjälpa att bli av sällskapsdjur lukter.