Vad är Mule Shoes?

October 13

Mule skor har en sluten tå och ingen back. Mules kallas också slip-on skor eftersom deras helt Backless styling gör fötterna att bara glida in dem. Det finns många olika typer av mule skor, från sportigt till dressat stilar för både män och kvinnor.

Mäns dressier mulor är oftast en neutral färg med en klänning dagdrivare stil av fronten. Tån kan vara rundade eller har en svag punkt. Kvinnors dressat mule skor kan vara blommönstrad, glittery, metalliskt, eller gjort av glänsande läder. Vissa kvinnors klädsel mulor är gjorda av sammet eller andra plysch.

Tillfälliga mulor kan vara gjord av canvas och formaterad som en gymnastiksko utan skosnören. Sulorna är ofta tjockt gummi som är formad för att passa fötterna. Dessa informella typer av mulor är populära för casual utseende med jeans, shorts eller träningskläder.

Mule skor bör ha en bred, rundad tå box område för att låta tårna tillräckligt med utrymme för att sitta bekvämt utan att känna proppfull. Klackar bör passa inom kanten av den öppna baksidan. Om de inte gör det, är det mule för liten. Inte bara kommer en överhängande klack ser osmickrande i mule, kunde skons kant gräva obehagligt in i botten av foten.

Mule sortiment av tofflor är designade för att bära runt huset snarare än utomhus. De har ofta gummi själar och görs både vuxna och barnstorlekar. Mule hus tofflor är särskilt populär på sommaren, eftersom den öppna hälen gör lite luft för att nå fötterna. Vinter mule tofflor kan vara tillverkade av mocka och har verkliga eller fuskpäls trim samt varm fårull foder.

Chunky trä krängt mula skor kallas träskor. Träskor, med sin trä klack och läder eller syntet övre, inspirerades av traditionella holländska träskor. Holländska träskor är allt trä och även klassificeras som mulor sedan toppar är stängda och ryggen är öppna. Trä- och läder täppa mulor var populärt bäras med några av de modet på 1960-talet och 1970-talet.

I början av 2000-talet, utvecklades täppa till en trendig icke-trä stil tack vare företaget Crocs grundades av George B. Boedecker Jr Crocs mule skor är gjorda av en mjuk plast, eller harts, och finns i en regnbåge av färger. De bärs av både vuxna och barn. Den flexibla plast och enkla slip-on överklagande har gjort Crocs mulor populära att bära med många människor när trädgårdsskötsel, på en båt, eller på stranden.

  • Vinter mule tofflor kan göras från mocka.
  • Tillfälliga mulor kan vara gjord av canvas och formaterad som en gymnastiksko utan skosnören.