Hur väljer jag det bästa Razor Blade?

July 24

Välja den bästa rakblad kan vara en komplicerad process eftersom det finns flera olika typer av knivar och rakapparater tillgängliga för konsumenterna. Många föredrar en engångsrakhyvel, medan andra vill ha en rakhyvel att de inte behöver ständigt kasta bort och ersätta med en annan. Dessutom finns det rakhyvlar med enkel-, dubbel, trippel, och ännu fler blad att välja mellan. Andra gemensamma drag i rakblad innefattar fuktande remsor, ett vridbart huvud, och en elegant design. Vilken rakblad är bäst beror på vilka behov och önskemål hos den person som kommer att använda den.

Engångsrakhyvlar är utformade för att användas några gånger och sedan kastas bort när rakhyveln blir slö och slitna. Utformningen av dessa rakhyvlar är typiskt enkelt och delikat eftersom de inte är avsedda att användas under en längre tid. De kan vara perfekt för resenärer och folk i farten, liksom individer som inte gillar att byta ut cheferna för rakblad ofta. Ofta engångs är billigare än icke-engångsmaterial, liksom.

Icke-engångsrakhyvlar är i allmänhet kraftigare än den disponibla sort, såväl som mer hållbara. De är utformade för att användas under längre tid och oftast har snyggare design än andra rakhyvlar. När klingan av en icke-engångs dulls, användaren helt enkelt ersätter huvudet men fortsätter att använda samma handtag av rakhyveln. Handtaget av denna typ av rakhyvel kan pågå mycket länge, vilket gör det till ett bra val för dem som inte vill att ständigt kasta bort och ersätta rakhyvlar. De kostar oftast mer än engångsmaterial från början, men med tiden de kan vara mer kostnadseffektiva eftersom de inte behöver bytas lika ofta.

En annan faktor att beakta när man väljer den bästa rakbladet är hur många blad ingår. Medan enkelblad rakhyvlar säljs fortfarande, många rakhyvlar på senare år har ännu fler blad. Vissa kanske tycker att fler blad tillåter en närmare rakning, samt en snabbare rakning. Om det finns mer hår att bli av med, kan välja ett rakblad med flera blad vara ett bra val eftersom en enda blad rakkniv kan bli igensatta och tråkig för snabbt.

Ett stort antal rakblad har vridbart huvud, vilket gör rakningen ömtåliga eller svåråtkomliga områden lättare. Även om det finns engångsrakhyvlar som erbjuder svängbara huvuden, de flesta engångs är så enkel i design som cheferna inte rör sig. Icke-engångsmaterial, emellertid vanligen inkluderar ett huvud som kan vridas. Rakning med ett huvud som rör sig kan vara perfekt för områden som armhålorna och bikinilinjen.

Många rakblad inkluderar även en återfuktande remsa på huvudet som ger en jämnare, mjukare rakning. De som använder en rakkräm eller lotion kan inte hitta en återfuktande remsa för att vara användbar, men personer som använder bara vatten eller en mycket liten mängd smörjmedel kan hitta denna kvalitet viktigt. Dessutom har många föredrar att använda ett rakblad som inte kräver en separat rakkräm och kommer att föredra en som ger en inbyggd smörjning.

  • Rakapparater tillåta någon att få en nära rakning snabbare än med ett rakblad.
  • Trim bilagor kan tillåta en man att lämna bara en liten bit av stubb i ansiktet.
  • Rakning med ett huvud som rör sig är idealisk för områden som armhålorna.
  • Det finns olika faktorer att tänka på när man väljer en rakkniv.