Vad är barrträd sticklingar?

July 27

Barrträd sticklingar är stjälksegment från växter skär för användning i föröknings nya anläggningar. Detta är i allmänhet en framgångsrik metod för att odla nya växter av många sorter, bland annat ett stort utbud av krukväxter, många buskar och vissa typer av träd. Barrskottsticklingar tas normalt från de unga delar av växten med färsk tillväxt. Detta är i motsats till lövträ sticklingar, som är tagna från mogna sektioner som tenderar att vara fastare och träig i naturen. Barrträd sticklingar fattas normalt på våren och sommaren, till skillnad från lövskog sticklingar, som tenderar att sprida mer framgångsrikt om de tas i höst eller vinter.

Spridning av barrträd sticklingar anses ofta vara en av de mest effektiva sätten att odla nya växter och buskar. För att propagera barrträd sticklingar framgångsrikt, är det vanligen viktigt att välja aktivt växande delar av donatoranläggningen. Många trädgårdsmästare rekommendera att ta sticklingar tidigt på morgonen när anläggningen normalt kommer att vara som mest saftspända, det vill säga väl hydrerad. Sticklingar fattas normalt precis under ett blad gemensamt, och de nedre bladen avlägsnas, för att ge en kal sektion av stjälken och vanligen två eller tre uppsättningar av blad ovan. Storleken på en barrskär beror på arten och storleken av givaren anläggningen, men de flesta barrträd sticklingar är ungefär 04:57 inches (cirka sju till tolv centimeter) i längd.

När sticklingar har vidtagits, böka barrträd sticklingar är nästa steg i denna metod för vegetativ förökning. De exakta instruktioner skiljer sig från anläggning till anläggning. Typiskt är det första steget att doppa botten av skär i en rotningshormon pulver. Dessa pulver innehåller hormoner som uppmuntrar skär att producera rötter. Många kommersiellt tillgängliga hormon pulver innehåller även anti-svamp ämnen, som är viktiga eftersom de kan hämma tillväxten av svamp tillräckligt länge för den nya anläggningen att etablera.

Efter applicering böka pulver, är de barrträd sticklingar brukar planteras i god kvalitet kompost. Unga sticklingar är känsliga för uttorkning; så många trädgårdsmästare använder en sålåda för att hålla de sticklingar i fuktig miljö. Alternativt kan säkra en klar plastpåse över krukan tjäna samma funktion. De flesta barrträd sticklingar tar sex veckor eller mer till root, och kan sedan krukväxter.