Vad är Moonflowers?

June 15

Moonflowers är natten blommande vinstockar i morning glory familjen. Deras namn är en referens till det faktum att de blommar på natten, snarare än en antydan om att de har sitt ursprung på månen. Dessa annu är mycket populära i månsken trädgårdar, trädgårdar särskilt utformade för att ses på natten, och de kan användas i en vanlig trädgård också. Många trädgårdsmästare i den amerikanska södern inkluderar Moonflowers i deras landskapsarkitektur, eftersom dessa vinstockar trivs i det varma, fuktiga miljön i söder.

Generellt bör Moonflowers växer bra i USDA zoner åtta till 11, även om vissa människor har framgång odla dem i ännu kallare regioner. Moonflowers typiskt startade från frö, inomhus i områden där sen vårfrost inträffar, och utomhus i varmare regioner. Eftersom Moonflower frön är mycket hårt, många trädgårdsmästare rekommenderar blötläggning eller nicking fröna innan plantering för att främja groning. Inomhus starter bör odlas i torv krukor som kan begravda direkt i marken under plantering, eftersom rötterna av plantorna är ömtåliga.

Dessa vinstockar som en plats som får minst sex soltimmar om dagen, och de föredrar väldränerad, lerig jord, med intermittenta vattningarna. Vinrankorna växer snabbt, vanligtvis låsning på något inom räckhåll och utveckla mörkgröna hjärtformade blad och fina vita blomknoppar. Under sommaren kommer knopparna öppna upp på natten, släppa en rik doft och blinkande deras krämiga vita interiörer, vilket håller öppet till soluppgången.

Natt-mamelucker har utvecklats för att dra fördel av nattfjärilar och andra insekter som är aktiva på natten. Ljus vita blommorna är utformad för att vara iögonfallande, medan doften är attraktiv för djur som inte kan se blommorna. Blommorna är också ganska stora, för att öka synligheten och förutom att komma i grundläggande vit, vissa sorter är en delikat rosa.

I de flesta regioner, Moonflowers dör tillbaka efter sommaren, när vädret börjar bli kallt, och de kommer att reseed själva om de inte deadheaded. De döda vinstockar kan rensas bort och komposteras eller användas som marktäckning. Många människor låter växterna att reseed naturligt, tittar upp för unga vinstockar i våras när fröna gror.

Vissa människor anser Moonflowers ganska romantiska, tillsammans med andra natt blommande blommor. De fungerar särskilt bra på spaljéer och längs stigar, där människor lätt kommer att kunna se de djärva vita blommor på natten. Moonflowers kan också odlas nära ett fönster, så att människor kan njuta av doften inifrån huset.

  • Moonflowers trivs i varma, fuktiga miljöer, vilket är anledningen till att många trädgårdsmästare i amerikanska inkludera dem söderut i sin landskapsarkitektur.
  • Moonflower frön kan behöva planteras inomhus i områden där sen vårfrost inträffar.
  • Moonflowers blommar på natten och kan ofta ses i månsken trädgårdar.