Vad är en Catfish?

August 14

Catfish är ett samlingsnamn för en stor grupp av fiskar som finns över hela världen i marina och sötvattensmiljöer. Fisken upptar ett antal ekologiska nischer, från invasiva skadedjur till odlade fiskarter till populära akvarium husdjur. De är också ätit och fiskade för idrott, vilket ger en tät vitt kött, som ibland kan vara mycket flavorful, särskilt om det tas ur rent vatten. Köttet är mycket robust, och står sig väl till stekning och grillning, två populära preparat i södra USA.

De flesta medlemmar av havskatt familjer har distinkta barbels eller morrhår som lånar fisken dess namn. De hårkristaller sträcker sig från långa och drar för att ganska kort, och är placerade på vardera sidan av den stora runda munnen, som bärs lågt i ansiktet av fisken. Dessutom behöver havskatt inte vågar, även om vissa har beniga plattor som kan misstas för enstaka skalor. De har kluven svansar och bred fan som fenor som oftast ligger framåt på kroppen.

Catfish är botten bostad fisk, och föredrar grusiga miljöer. De är allätare, och som ett resultat anses ofta skadedjur när de introduceras. Dessa fiskar kan vara störande för miljöer där de inte är infödda, uprooting vattenväxter och etablerade fiskarter. Flera europeiska länder presenterade dem för deras vattendrag och har bestört av resultat av ökad konkurrens med inhemska arter.

Catfish kan bli ganska stora, med vissa tagna prover är större än sina kidnappare. Vissa människor tycker att snäsa ansiktet av fisken något förtjusande, medan andra fiskare säger att fisken är ganska ful, och vissa delar av världen har omfattande folklore omger havskatt. I vilket fall är det en av de mest lönsamt odlad fisk i USA, med en enorm vattenbruk marknad för fisken tar fart under 1980-talet. Mest tillgängligt för kommersiell försäljning är odlad, trots att sportfiskare går efter fisken för idrott och middag i sjöar och vattendrag i hela världen.

Dessa fiskar säljs även hållas i akvarier, där de håller sidorna av tanken tillsammans med golv grus ren. När du väljer fisk för detta ändamål, bör konsumenterna vara medvetna om att de kommer att äta mindre fiskar, och att de kan växa kraftigt i storlek. Många arter kommer snabbt växa ur små akvarier. Dessutom kan kraftig grus skada munnen eller nedre delen av kroppen av havskatt.

  • Havskatt.