Vad är Cohiba Cigars?

August 7

Cohiba cigarrer är en världsberömd märke av cigarrer från den kubanska cigarrbolaget Habanos SA De är handrullade och använda den högsta kvalitetstobak. Den special plockade tobak kommer från Vuelta Abajo-regionen av den kubanska provinsen Pinar del Rio. De kubanska Cohiba cigarrer säljs i inhemska och internationella marknader till högre priser.

Det finns också en icke-kubansk Cohiba cigarr varumärke. Den är gjord av USA-baserade General Cigar Company, Inc. i Dominikanska republiken. De General Cigar Cohibas är också hög kvalitet och höga priser. Företaget skriver ordet Cohiba med en röd prick inuti bokstaven O.

Den General Cigar Company varumärkes Cohiba namn i USA 1978. De har marknadsfört sina Red Dot Cohiba cigarrer i USA sedan 1997. Annat än namnet, som betyder "cigarr" i Taino indiska dialekten, de har ingen anknytning till den Kubanska Cohiba varumärke.

Den kubanska presidenten Fidel Castro inledde produktionen av kubanska Cohiba cigarrer 1966. cigarrtillverkning började som ett litet företag och snart växte till en rättvis och medelstora fabriken. De cigarrer, dock gjordes enbart för Castro och hans politiska bundsförvanter. Ganska ofta, var cigarrerna också ges som diplomatiska gåvor. Deras exklusivitet samt spetsdelas dem med en hög kultstatus.

Det var inte förrän 1982, under fotbolls-VM i Spanien, att kubanska Cohiba cigarrer såldes på den allmänna marknaden för första gången. De tre vitolas, eller storlekar, som görs tillgänglig på detta tillfälle var ursprungligen skapades 1969. De var de Panatela cigarrer, de Corona Especial cigarrer och LANCERO cigarrer. Dessa cigarrer är en del av Classic Line sortiment som utökades med ytterligare tre vitolas 1989. De nya tilläggen var Cohiba Robusto cigarrer, de Cohiba Exquisito cigarrer och Cohiba Esplendido cigarrer.

Habanos SA har sedan dess utfärdat fler versioner av varumärket Cohiba, särskilt Linea 1492 sortiment som introducerade fem vitolas 1992 och en sjätte år 2002. Dessa sex, Siglo jag Siglo VI, högtidlighöll 500-årsdagen av Christopher Columbus resa till Amerika. Siglo betyder talet på spanska.

De Genios, Magicos och Secretos cigarrer i Maduro 5-serien dök upp i 2007. Limited Editions och Special Releases införs årligen på speciella evenemang och årsdagar, som vid Habanos Festival och Cohiba Brand årsdagen. Alla cigarrer som gjorts av de kubanska varumärket Cohiba använda tre gånger-jästa Seco och Ligero tobaksfyllmedel. Det är denna speciella jäsningsprocess som ger dessa cigarrer deras berömda mjuk smak.

  • På grund av den amerikanska embargot mot kubanska varor, eftertraktade Cohiba cigarrer är olagliga i USA.
  • Cohiba cigarrer är en världsberömd märke av cigarrer görs av den kubanska cigarrbolaget Habanos SA
  • Cohiba cigarrer är extremt dyra.
  • Cohiba Cigarrer är kända för den höga kvaliteten tobak som används i produktionen.
  • Medan de berömda Cohiba cigarrer är oftast gjorda på Kuba, är en mängd som gjorts av General Cigar Company gjorde i Dominikanska republiken.