Vad är ögontumörer?

August 9

Ögon tumörer har många former och på många olika sätt. Dessa tumörer kan vara metastatisk eller primär, beroende på typen av tumör till hands. Metastatiska tumörer är de som når ögat genom en annan cancerösa organ, såsom bröstcancer, medan primära tumörer är endast belägna i ögat. Det finns olika typer av ögontumörer som sträcker sig från de som är icke-hotande för dem som är seriösa.

Basaliom tumörer omger ögat, även om de sällan påverkar själva ögongloben. Likaså squamous carcinoma, sebaceous cancer och maligna melanom enbart påverka ögonlocket området. Uveal melanom är den vanligaste typen av ögontumörer som finns hos vuxna, och dessa tumörer gör påverkar okulär området. Ofta, är resultatet av en uveal melanom tumör synskada. Barn lider i allmänhet från retinoblastom, som är en typ av tumör som hämmar syn.

Ögon cancer kan upptäckas i ett antal olika sätt, även om dessa indikatorer kanske inte uppenbart för en otränad person. Dubbelseende, dimsyn, försämrad syn, och synnedsättning är alla symptom på melanom. De flesta människor inte börjar känna några symptom alls förrän tumören hunnit växa. De som får diagnosen koroidal, ciliarkroppen och uveal cancer bara ta reda på om sin sjukdom efter en optiker har upptäckt en abnormitet.

Små fläckar inne i ögat kallas naevus fläckar. Dessa fläckar är oftast godartade, men de bör övervakas regelbundet av en legitimerad optiker. Conjuctival och iris tumörer visas som mörka fläckar inom ögonområdet. Dessa tumörer kan sprida sig snabbt, vilket är anledningen till konstant övervakning och medicinsk uppmärksamhet bör ske.

Det finns olika behandlingar som är tillgängliga för att eliminera ögontumörer. Laserögonkirurgi, invasiv kirurgi och andra kirurgiska tekniker används ofta för att stoppa tillväxten av cancerceller. Dock är det bästa sättet att förhindra ögontumör från att växa för att säkerställa tidig upptäckt. Detta kan göras med ett vanligt besök på en optiker. Tänk på att inte alla tumörer ögon kan upptäckas med blotta ögat, och ögoncancer symptom kan inte visas direkt.

Ta bort ögontumörer är ofta en komplicerad process som involverar många olika medicinska experter. Förutom en ögonläkare, en onkolog, plastikkirurg, huvud och hals specialist, och annan medicinsk personal ofta är inblandade i avlägsnandet av en tumör. Om tumörer upptäcks tidigt nog, kan ett team av kirurger utrota en tumör för gott.

  • Invasiv ögonkirurgi eller andra kirurgiska alternativ anses ofta när en patient har en ögontumör.
  • En optiker undersöker patientens ögon.
  • Laser ögonoperationer kan användas för att ta itu med ögontumörer.
  • Ett diagram av ett mänskligt öga.