Vad är en Gingival Graft?

December 21

En gingival transplantat är en bit vävnad som används för att kirurgiskt ersätta saknade tandköttet. Dessa transplantat används i parodontal kirurgi för att skulptera och förstärka tunna tandköttet runt rötterna av tänder utsätts på grund av tandköttet lågkonjunktur. Under en tandköttstransplantationskirurgi, är en remsa av tandköttet vanligen skördas inifrån patientâ € s egen mun. Fyra typer av tandkötts transplantat används för att vända tuggummi recession, bevara käkbenet, och skapa ett kosmetiskt tilltalande tandköttskanten.

Den laterala pediculus transplantat används när det finns gott om frisk tandköttet bredvid det skadade området. Tre sidor av angränsande flikar av tandköttsvävnad är klippt gratis och noggrant placerad över området saknade tandköttet. Det är sedan sys på plats tills transplantatet är läkt. Dessa suturer avlägsnas i en uppföljande kontoret möte inom två veckor från operationen. Gummit excision webbplatsen lämnas öppen och kan vara mycket smärtsamt under sju till tio dagar helande period.

En annan gingival transplantat kallas subepitelial bindvävstransplantat. Frisk givare tandköttsvävnaden skördas från under ytan av gommen i munnen. Ett litet snitt görs innan parodontolog skär ut en tunn skiva av tandköttet, då givarstället stängs med självupplösande suturer. Nog vävnad kan samlas under en graft kirurgi för att reparera skadade tandkött av flera tänder. Detta förfarande är mindre smärtsamt än de andra graft verksamheten eftersom givarstället inte utsätts under läkningsprocessen.

En tredje typ av transplantat kallas en fri gingival transplantat. Det översta lagret av vävnad skärs från ytan av gommen, och givar excision platsen lämnas öppen tills det läker. Endast en liten mängd användbart tandköttsvävnad kan skördas under denna operation. En gratis gingival transplantat används för tuggummi reparation runt en enda tand.

Om en person inte har tillräckligt acceptabel gingival vävnad för skörd, kan en gingival transplantat gjord av donerat människohud användas. Den acellulärt dermal ympmatrisen är inte alltid framgångsrikt implanteras i oral vävnad. De flesta parodontala kirurger föredrar att använda tandköttsvävnad tas direkt från patienten eftersom transplantatet är mindre sannolikt att misslyckas.

Healing från tandköttstransplantationskirurgi kan ta så länge som tre veckor. Is förpackningar, mjuk mat, och smärtstillande brukar behövas för de första dagarna. Den gommen i munnen kan behöva täckas med ett mjukt material för att förhindra irritation av den läkande vävnaden. Efter tandkötts transplantat kirurgi läker, de flesta människor rapporterar en minskning av smärt tand känslighet för varma och kalla temperaturer.

  • Ätstörningar såsom bulimi kan orsaka vikande tandkött, vilket nödvändiggör ett tuggummi transplantat.
  • Tandkötts transplantat är vanligtvis en enda dag ingrepp som utförs i en muntlig kirurg svit.
  • Tandkötts transplantat sys med icke-absorberbara trådar.
  • Parodontal kirurgi kan krävas för att ersätta saknade tandköttet.