Vad är en Maternity Belt?

July 10

Bära ett barn inuti en kropp kan vara tufft arbete, och varje kvinna som har upplevt graviditet kan intyga att detta faktum. Som Babya € s tyngd växer, kan det orsaka mer press på blåsan, skapa åderbråck, och resultera i kronisk ländryggssmärta. Av dessa skäl, vissa kvinnor vänder stödja plagg eller enheter som kan skapa lite extra stöd för magen. En av dessa är moderskapsbältet.

Den enklaste moderskap bälte typ är tillverkad av elastiskt material och oftast kan justera för att passa olika storlekar magar, även om vissa kan behöva köpas i genomsnitt klänningstorlekar eller vikt / höjd storlekar. Grundläggande bälten är slitna runt ryggen och under magen. Kompressionen kan bidra till att minska lägre bank smärta, och det kan öka blodflödet till bäckenet. Den extra stöd kan också göra det lättare på blåsan och minska trycket på den.

Andra typer av grossessgördlar kan ge mer stöd och täcka mer av ländryggen. Vissa har en rem som går under magen och en som passar över den. Det finns andra typer av stöd plagg som passar som linnen över hela kroppen, och några bälten har remmar som går över axlarna för ökat stöd. Dessa kan lätt omfördela hur kroppen bär den extra vikten av en växande bebis.

När obehag från graviditet är stor, itâ € s rekommenderas att folk tala till sina förlossningsläkare innan du köper en mammabälte. Prematura sammandragningar, till exempel, kan kännas i ryggen, och kvinnor bör definitivt se till att avgöra orsaken till obehag innan du försöker lösa det. En annan anledning att tala med förlossningsläkare om en mammabälte är att vissa försäkringar kommer att täcka kostnaderna för en eller andra stödplagg. Dessa brukar kallas varaktig medicinsk utrustning och sjukförsäkring får betala för hela eller delar av dem.

Även om detta inte är fallet och försäkring doesnâ € t täcka kostnaden, enkla grossessgördlar arenâ € t mycket dyra. Många är mindre än $ 100 $ (USD), och de mycket grundläggande dem kan vara ungefär en fjärdedel av det priset. Priserna kan variera beroende på enskilda säljare och tillverkare.

Vissa kvinnor kommer att bära moderskapsbältet under dagtid, och andra bara använda en på dagar när de måste stå eller gå en hel del. Motion kan ibland kännas mer stöd om ett bälte bärs, och kan vara den enda gången en kvinna känner att hon behöver en. Kvinnor som bär flera barn får ofta rekommendationer för att köpa en mammabälte på grund av den ökade stressen på kroppen från att fler än ett barn. Andra framsteg genom en graviditet utan att någonsin kräva ett bälte eller känna obehag nog att behöva en.

  • Blivande mödrar löper en högre risk för åderbråck.
  • En gravid kvinna.