Ta bort tobak lukt från Klädsel

July 17

Det kan vara massor av kul att köpa en ny för dig bil, lastbil eller fritidsfordon (RV). Det verkar som att hela din värld öppnar sig när du har ett nytt fordon att leka med, det inte? Detta kan dock glädjen snabbt vända dread om du upptäcker att du köpt bilen från en rökare. Ta bort tobak lukt från klädsel kan ofta kännas som en mardröm, men det är möjligt. Här är hur.

  • Lukt "neutraliserande." Ofta kommersiella lukt "neutraliserande" kommer att fungera oberoende av lukt. Några av de bästa att använda när du tar bort tobak lukt från klädsel är saker som Zero Lukt, Febreeze, Ozium och Lysol. Ofta är dessa produkter kan köpas hos din lokala varuhus och kommer att gå en lång väg att avlägsna tobak lukt från klädsel. Men kom ihåg att du kan behöva använda flera program för att ta bort alla av med lukten.
  • Ammoniak. Det bästa sättet att ta bort tobakslukt är att ta bort tobaken fläckar själva. Innan du säger att du inte ser några fläckar, kom ihåg att ofta märker du kanske inte en tobaks fläck förrän du har tagit bort det. Lägg 1/2 kopp hushålls ammoniak (oparfymerad) till 1 liter varmt vatten. Skrubba din klädsel med denna rengöringslösning, byta ut vattnet och ammoniak som behövs, och låt sedan torka. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt att tobak lukt (och åtföljande fläckar) försvinner.
  • Steam rengöring. Precis som med ammoniak, ett annat sätt att ta bort lukten (och fläcken) är att använda en ångtvätt. Du kan hyra en ångtvätt, matta renare, eller liknande klädsel renare från i princip alla varuhus eller hem förbättring butik. Se till att du rengör varje tum av klädseln för att se till att du har tagit bort alla fläckar och lukt av tobak.
  • Träkol. En enkel metod för att avlägsna tobak lukt från ett slutet utrymme är att använda en del träkol. För att göra detta, kommer du behöva köpa några vanliga träkol. Köp inte den förbehandlade träkol (eftersom det oftast har en egen stark lukt). Öppna påse med träkol och placera den i det område som har tobakslukt. Om möjligt, använd inte den bilen, rum eller RV för ett par dagar och låta träkol till jobbet. Kolet kommer att absorbera alla dåliga lukter i utrymmet och lämna rummet lukta fin och ren, åtminstone, så länge du också ta bort fläckarna som orsakar lukten.
  • Vinäger. Ett bra sätt att rengöra många fläckar (och medföljande lukter) är att använda vinäger. När du tar bort tobak dofter och de fläckar som orsakar dem, kan vinäger gå en lång väg att uppnå detta. Helt enkelt skrubba ner all din klädsel med en lösning gjord av 50% vatten och 50% vit vinäger (ser vit vinäger luktar inte lika stark). När du gör det, kommer du att märka att röken är överallt, så se till att du använder tillräckligt för att rengöra alla dina klädsel.